نقش مکانیسم ترمیم DNA

✅ در این پروژه، مشخص شده است که چگونه مکانیسم ترمیمِ اختصاصیِ این شکستگی، از تشکیل برخی ساختارهای کروموزومی نامنظم که translocations (جابهجاییها) نامیده میشوند، ممانعت میکند. جابهجاییها شامل قطعات کروموزومی کامل هستند که از یک بخشِ ژنوم به بخش دیگر جابهجا میشوند.
? مشخص شده است که این جابهجاییها، منشأ تومورهای جامد و لوسمی (سرطان خون) مانند لوسمی میلوئید حاد ثانویه هستند، بنابراین پیشنهاد شده است که مکانیسم یافت شده در این پروژه احتمالاً بتواند در ممانعت از شکلگیری برخی سرطانها نقش داشته باشد.
? محققان اخیراً مطالعهای را در بررسی ارتباطات طبیعی منتشر کردهاند که گام مهمی به سوی درک دقیقتر مکانیسمهایی است که اجازه میدهند در صورتی که ترمیم به درستی صورت نگرفت، DNA خاصی شکسته شده تا با سایر قطعات مبادله گردد و در نتیجه جابهجاییهای کروموزومی را ایجاد میکند.
? بسیاری از انواع شکستهای DNA مکرراً در سلولها ایجاد میشوند. ترمیم صحیح آنها برای ممانعت از بیثباتی ژنوم که میتواند سبب پیشرفت بیماریهایی مانند سرطان شود، ضروری است. در این پژوهش، نوع خیلی خاصی از شکست کروموزومی مطالعه شده است که در طی بیان ژنهای خاصی تولید می شود.
? عمدتاً این شکستگیها، آنهایی هستند که به وسیله آنزیمهایی به نام DNA توپوایزومراز ایجاد میشوند.
?ترجمه: منصوره حسینی
☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑️عضویت در کانال زیست فن