میکروبیوم دستگاه گوارش

نقش میکروبیوتای روده در برابر آسیب حاد کلیوی

متابولیت‌های مشتق شده از میکروبیوتای روده نقش مهمی در سلامت و بیماری دارند. در این مطالعه نقش پاتوفیزیولوژی D-سرین در ارتباط با میکروبیوتای روده در انسان و موش با آسیب حاد کلیوی (AKI) نشان داده‌شده است. نتایج، بیانگر اثرات محافظتی D-سرین مشتق شده از میکروبیوتای روده و ارتباط بین میکروبیوتای روده و کلیه است.


کلیه عضوی برای دفع مواد زائد و حفظ هومئوستازی بدن است. به‌عنوان‌مثال تولید هورمون‌های مختلف، تولید اریتروسیت‌های جدید در مغز استخوان از طریق اریتروپویتین، حفظ استحکام استخوان‌ها از طریق فعال‌سازی ویتامین D و کنترل فشارخون از طریق سیستم رنین- آنژیوتانسین ازجمله وظایف آن است. با این‌حال ارتباط کلیه با میکروبیوتای روده در جزئیات موردمطالعه قرار نگرفته است.

اسید‌های آمینه به‌حالت انانتیومر وجود دارند، مثلاً به‌صورت D و L. اصطلاح “اسیدهای آمینه” عموماً به شکل L-آمینواسید یا ترکیب L- و D- انانتیومر اشاره دارد. پیشرفت‌‌ اخیر در تکنولوژی‌های تحلیلی امکان تشخیص فرم D و L حدود ۲۰ اسیدآمینه ضروری در بدن ما را فراهم کرده است.

برای ارزیابی اثر آسیب حاد کلیوی بر میکروبیوتای روده، آنالیز میکروبیوتای روده با مدفوع موش‌ها بعد از آسیب ایسکمی/ رپرفیوژن (I/R) به مدل AKI و بررسی میکروبیوتا جهت صحت تأثیر AKI بر میکروبیوتای روده انجام شد.

آسیب I/R در موش‌های عاری از میکروب (GF)که هیچ‌گونه میکروبیوتای روده‌ای با یا بدون پیوند مدفوع از موش نرمال نداشتند انجام شد. آسیب I/R در موش GF B6 نسبت به موش‌های نرمال B6 بدتر بود. پیوند مدفوع از موش نرمال، بیماری کلیوی در موش GF B6 را کاهش می‌دهد. این نتایج نشان می‌دهد که میکروبیوتای روده به علت آسیب‌های I/R تغییر کرده است و احتمالاً مواد محافظتی برای کلیه توسط میکروبیوتای روده تولید می‌شود.

به‌منظور شناسایی مواد محافظتی کلیه که توسط میکروبیوتای روده تولیدشده‌اند، آنالیز جامع اسیدهای آمینه صورت گرفت. باوجود تشخیص انواع مختلف آمینواسید D در مدفوع، تنها D-سرین در کلیه تشخیص داده شد. D-سرین توسط میکروبیوتای روده موش AKI تولیدشده و از طریق گردش خون به کلیه منتقل می‌شود.

ازآنجاکه D-serine در مدفوع موش‌های GF تشخیص داده نشده است، به نظر می‌رسد که میکروبیوتای روده در پاسخ به AKI تولید D-سرین می‌کنند. آنزیم متابولیزه کننده D-سرین در کلیه باعث افزایش غلظت D-سرین پس از آسیب I/R می‌شود. بنابراین، غلظت D-سرین در کلیه به علت افزایش تولید D-سرین در کلیه علاوه بر تولید D-سرین توسط میکروبیوتای روده پس از آسیب I/R افزایش‌یافته است.

تجویز خوراکی D-سرین باعث کاهش آسیب کلیه در موش‌های نرمال و موش‌های فاقد D-سرین شد. این نتایج نشان داد که D-سرین در محافظت از کلیه در برابر AKI نقش دارد.

لینک خبر
لینک مقاله

۵/۵ - (۱ امتیاز)
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن