پروتئومیکسسرطان

نقش پروتئین CD93 در مهار سرطان

یکی از راه­‌های درمان سرطان جلوگیری از گسترش رگ­‌های خونی در تومورها است. محققان ثابت کردند پروتئین CD93 با شبکه پروتئینی دخیل در رگ‌زایی تومور در تعامل است. بلوکه کردن این تعامل روشی برای مهار گسترش عروق خونی و در نتیجه جلوگیری از پیش‌رفت سرطان را پیشنهاد می‌­دهد.


عروق خونی در تومورها ترکیب ملکولی متفاوتی در مقایسه با عروق طبیعی بدن دارند. عملکرد غیرمتعارف رگ­­‌های توموری رشد تومور و پاسخ به درمان را تحت تأثیر تأثیر قرار می­‌دهد. بنابراین ممانعت از تشکیل عروق خونی در تومور می­‌تواند راهکاری برای درمان سرطان باشد. تحقق این مهم نیازمند اطلاعات کافی درمورد اجزای دخیل در فرایند تشکیل رگ­‌های توموری است.

تحقیقات نشان داده‌­اند پروتئین CD93 توسط ر‌گ‌­های خونی در انواع سرطان (از جمله تومورهای مغزی) تولید می‌­شود و تشکیل رگ‌های خونی را تحت تأثیر قرار می‌­دهد. این پروتئین نقش مهمی در تشکیل ماتریکس خارج سلولی و سازما‌ن‌د‌هی شبکه fibronectin که ر‌گ‌­های خونی را دربرگرفته، دارد. ماتریکس خارج سلولی در عملکرد صحیح ر‌گ‌­های خونی بسیار مهم است و می‌تواند بر فعالیت بسیاری از دیگر سلول­‌های توموری نیز اثر بگذارد. شبکه fibronectin به عملکرد و پایداری رگ­‌های خونی که به تازگی تشکیل شده‌­اند کمک می‌­کند.

در مدل­‌های حیوانی (دارای تومور مغزی) مشاهده شد هنگامی که رگ‌­های خونی فاقد پروتئین CD93 بودند شبکه fibronectin اطراف رگ­‌های جدید تشکیل نشد. پروتئین CD93 در دیواره رگ خونی سلول­‌ها قرار دارد و به واسطه پروتئین MMRN2 با شبکه fibronectin در تعامل است. کمپلکس CD93/MMRN2 منجر به تبدیل fibronecti محلول به شبکه‌ای از فیبرها می­‌شود و این مکانیزم به طور اختصاصی برای رگ‌­های خونی توموری بسیار حائز اهمیت است.

به نظر می­‌رسد جلوگیری از تعامل پروتئین­‌های CD93 و MMRN2 می­‌تواند گسترش تومورها را از طریق خنثی سازی عملکرد عروق خونی آن‌­ها مهار کند.

لینک خبر
لینک مقاله

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن