نقش پروتئین FIT در مقابله گیاهان با کمبود آهن

آهن یکی از مواد مغذی مهم برای موجودات زنده به حساب میآید و برای فرایندهای متابولیکی از جمله فتوسنتز و تنفس مورد نیاز است. با وجود اینکه عمدتاً مقدار زیادی آهن در خاک وجود دارد، گیاهان ممکن است به علت ترکیب خاص خاک دچار فقر آهن شوند. به تازگی محققان با بررسی مکانیسمهای مرتبط با پروتئینی خاص، تحت عنوان FIT، دریافتهاند که فعالسازی پروتئین FIT میتواند در کنترل جذب آهن در ریشهها و ذخیره آن در دانهها تاثیرگذار باشد.
محققان با مطالعه و بررسی پروتئین FIT و مکانیسمهای تنظیمی آن کشف کردند که این پروتئین میتواند به حالت فعال و غیرفعال وجود داشته باشد. FIT، در گیاه مدل Arabidopsis thaliana، نقش مهمی در جذب آهن ایفا میکند. موضوع دیگری که در موسسه HHU توسط محققان در حال بررسی است، چگونگی تشخیص میزان آهن مورد نیاز گیاه برای جذب و انتقال این اطلاعات به تنظیم کننده FIT است. مکانیسم تنظیمی FIT، ترکیبی از سیگنالهای مختلف است که گیاه برای پاسخ به شرایط تنش و شرایط محیطی استفاده میکند.
محققان به دنبال درک آن هستند که چه چیزی بهعنوان هدایت سیگنال سلولی و به ویژه سیگنال کلسیم شناخته میشود. این فرایند شامل یک انتقال سیگنال است که به موجب آن گیاه با تبدیل و انتقال اطلاعات دریافتی از محیط، به عنوان مثال شرایط ناشی از تنشها از جمله کمبود آهن میدهد. با این وجود، تاکنون ارتباط دقیق میان آهن و کلسیم مشخص نشده است.
در حال حاضر محققان دریافتهاند که کمبود آهن با تحریک سیگنالهای کلسیمی، تاثیر بهسزایی بر مکانیسم تنظیم FIT دارد. در بررسی انجام شده، در مطالعه ای دیگر، محققان دریافته اند که چگونه آنزیم CIPK11 که مرتبط با تشخیص کلسیم است، میتواند با پروتئین FIT برهمکنش داشته باشد و آن را نشان گذاری کند. در نهایت، گیاه میتواند از این فعالسازی FIT برای کنترل جذب آهن در ریشهها و ذخیره آهن در دانهها استفاده کند.
دکتر Brumbarova و پروفسور Bauer توضیح میدهند: “ما توانستیم مکانیسمهای سلولی و مولکولی که FIT را به رمزگشایی سیگنالهای کلسیم مربوط میکند، دنبال کنیم.” پروفسور Kudla میافزاید: “کشف ما میتواند پاسخی برای سوالات زیستی و پزشکی مرتبط با مواد مغذی، فرایندهای نموی و رفتارهای تنش نیز داشته باشد.”
✅ منبع خبر
✅ لینک مقاله