راهی غیر شیمیایی برای نگهداری طولانیتر سیبها

✅خوردن یک سیب در روز ممکن است شما را از پزشک بینیاز کند، اما کپک روی آن ممکن است باعث بیماری شما شود.
?محققان راهی را برای متوقف کردن و یا حداقل، کنترل کپک آبی (عامل بیماری که میتواند باعث فساد سیب شود) یافتهاند. Wallace که بر روی این موضوع تحقیق میکند میگوید: «اکثر عوامل بیماریزای قارچی که پس از برداشت مشکلساز هستند, به صورت فرصتطلبانه رشد میکنند. اگر یک میوه به صورت فیزیکی آسیب دیده باشد، در طول انبارداری یا نگهداری با افزایش خطر پوسیدگی همراه است. بنابراین یک آسیب کوچک در میوه میتواند به عنوان مجرایی برای حملهی بیمارگرهای قارچی و در نهایت توسعهی کپکها باشد.»
?عامل بیماریزای قارچی Penicillium expansum به عنوان کپک آبی شناخته میشود و میلیونها سیب انبار شده را هر ساله از بین میبرد. در کشورهای توسعه یافته مانند کانادا، پوسیدگیهای پس از برداشت میتواند باعث کاهش ۲۰ ٪ محصولات شود در حالی که این آمار در کشورهای در حال توسعه به ۵۰ ٪ میرسد.
?به طور سنتی پوسیدگی پس از برداشت با قارچکشهای شیمیایی کنترل میشود اما Wallace اعتقاد دارد این نوع کنترل کمتر مؤثر است؛ چرا که موجب مقاومت عامل بیماریزا و مصرف مواد شیمیایی توسط مصرفکننده میشود و هدف این تحقیق فراهم کردن یک جایگزین امن و پایدار برای قارچکشها بوده است.
?والاس راه حل ممکن را در یک باکتری خاص که در خاک منطقه ساسکاچوان امریکا یافت میشود میداند. pseudomonas fluorescens میتواند در سرمای ذخیرهسازی محصولات زنده بماند. این یک شاخصهی مهم برای استفاده در محصولاتی مانند سیب است که در محیط سرد نگهداری میشوند. در طول آزمایشها مشخص شد که این باکتریها میتوانند از رشد کپک آبی در سیبهای مکینتاش و اسپارتان جلوگیری کنند و این نوع کنترل روی سیب، شرایط قابل مقایسهای را برای یک عامل کنترل بیولوژیک تجاری و یک قارچکش شیمیایی فراهم کرد.
?والاس میگوید: «در جدایههای باکتریایی که مورد آزمایش قرار گرفته، مکانیسمهای متنوعی برای جلوگیری یا از بین بردن Penicillium expansum (کپک آبی) بر روی سیب وجود دارد، در حالی که قارچکشها معمولاً از یک مکانیسم عمل میکنند که در نتیجه ایجاد مقاومت درکپک آبی برابر باکتریهای ما بعید به نظر میرسد.» او خاطر نشان میکند: «در حالی که هر سه جدایه P.fluorescens باعث کنترل کپک آبی شدند اما سطح کنترل هر جدایه نسبت به رقمهای سیب متفاوت بود.»
#پس_از_برداشت
?ترجمه: تیم گیاهپزشکی زیستفن دانشگاه تهران
☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن کشاورزی
☑️عضویت در کانال زیست فن