هزینههای تاخیر چین در تایید محصولات تراریخت

در سالهای اخیر، کشور چین در مقایسه با سایر کشورها، زمان قابل توجهی را برای تجاری سازی رویدادهای مرتبط با محصولات GM صرف کرده است. به همین دلیل، اتحادیه جهانی عمر محصول یا CropLife، مامورانی را برای بررسی و اطلاع رسانی اثرات کشاورزی و اقتصادی این تاخیر در تایید محصولات تراریخت منصوب کرده است.
گزارشی با عنوان “اثرات تاخیر در تاییدیه های چین برای محصولات تراریخت”، میزان اثرات اقتصادی ناشی از تاخیر در دسترسی به محصولات تراریخت برای کشاورزان کشورهای عمده کشت کننده آن، شامل آمریکا، برزیل، آرژانتین و چین را مشخص کرده است.
بر مبنای این گزارش، تایید به موقع واردات تراریخت، هم به واردکنندگان و هم صادرکنندگان سود میرساند.
جدای از دستاوردهای اقتصادی این تکنولوژی برای صادرکنندگان، مزایای غیر مستقیمی همچون رشد در صنایع کشاورزی و صنایع وابسته نیز وجود دارد.
از یک سو، کشاورزان از بهکارگیری بذرهای GM که با مصرف کمتر منابع، بازدهی بیشتری تولید کرده و با تغییرات اقلیمی بهتر سازگار می شوند، سود میبرند و از سوی دیگر، واردکنندگان نیز با داشتن دسترسی بالا و متنوع به محصولات غذایی یا خوراک دام، که منجر به عرضه پایدار مواد غذایی، قدرت انتخاب بالاتر مشتری و قیمت پایینتر غذا در برخی مناطق میشود، از صدور مجوزهای بهموقع سود میبرند.
❇ مترجم: آزاده داودی
✅ لینک خبر