هضم کیسههای پلاستیکی به وسیله موجودات دریایی

✅ در هر سال ۱۲۰ میلیون تن کیسه پلاستیکی یک بار مصرف تولید میشوند که از عوامل اساسی آلودگی اقیانوسها به شمار میآیند؛ و تهدید جدی برای زندگی دریایی هستند. بقایای پلاستیکها در سه گروه براساس سایزشان طبقهبندی میشوند: ماکرو، میکرو و نانو. میکروپلاستیکها میتوانند به طور مستقیم از برخی استفادههای صنعتی در محیط دریایی پراکنده شوند و یا ناشی از قطعات بزرگتری باشند که تکه تکه شدهاند.? میکروپلاستیکها چون اندازه کوچکی دارند میتوانند به وسیله بسیاری از موجودات دریایی هضم شوند و تاکنون ۲۳۳ گونه دریایی از بیمهرگان تا مهرهداران که این توانایی را دارند شناسایی شدهاند که یکی از گونهها دوجورپای Orchestia gammarellus است.
? بقایای پلاستیکها در محیطهای آبی میتوانند به صورت مستقیم یا غیر مستقیم روی بقای موجودات دریایی اثر بگذارند برای مثال با کاهش حجم معده بر روی میزان غذای موجودات اثر میگذارند و یا با ایجاد شرایط بیهوازی موجب برهمخوردن تعادل اکولوژیکی میشوند.
? دانشمندان دانشگاه Plymouth بررسی میزان تجزیه بقایای پلاستیکی را به کمک دوجورپای Orchestia gammarellusکه در نواحی ساحلی شمال و غرب اروپا زندگی میکند را در تحقیقی انجام دادند.
? تغییرات انواع متفاوت پلاسیتکها به همراه لایه بیوفیلمی تشکیل شده بر روی آن و میزان بقایای پلاستیکی حاصل از فعالیت موجودات زنده محاسبه و بررسی شد. مطالعات در دو محیط آزمایشگاه و خطوط ساحلی انجام شد
? کیسههای پلاستیکی به وسیله Orchestia gammarellus تکهتکه شدند که این هضم در مورد پلاستیکهای پوشیده شده به طرز قابل ملاحظهای بیشتر بود. و نتایج از توانایی موجودات تولید کننده میکروپلاستیک در قطعه قطعه کردن پلاستیکها حکایت داشت . نوع پلاستیک تأثیری بر روی نوع هضم نداشت اما بیوفیلم به طور جدی توانست سرعت تجزیه را به میزان ۴ برابر افزایش دهد.
? ادامه این تحقیقات و یافتن موجوداتی که این بقایای پلاستیکی را از بین ببرند میتواند راهحلی برای حذف آنها باشد تا بدین طریق بتوان تأثیرات مضر این مواد را بر روی زندگی دریایی حذف کرد.
?ترجمه: زمزم جوادی
☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن میکروبی صنعتی محیط زیست
☑️عضویت در کانال زیست فن