هفت ماده پروتئینی جایگزین گوشت

✅ما حقیقشوند، معرفی شدهاند.تاً عاشق گوشت هستیم. اما پروتئین میتواند ما را بهطور فزایندهای به چالش بکشاند. در این مقاله هفت ماده پروتئینی که میتوانند جایگزین گوشت در آینده
?غلاتِ اصلی که منبع تأمین پروتئین مردم کشورهای درحالتوسعه هستند، در حقیقت از مقدار اندکی پروتئین و سایر مواد مغذی برخوردارند. تولید دام که یکی از مهمترین عوامل تغییرات اقلیمی به ویژه در کشورهای ثروتمندی همچون ایالاتمتحده است، نمیتواند به موازات رشد جمعیت ادامه یابد. بنابراین رقابت بر سر توسعه پروتئینهای جدید به منظور تغذیه حدود ۱۰ میلیارد انسانی است که تا سال ۲۰۵۰ در زمین زندگی خواهند کرد. تعدادی از این پروتئینها در حال حاضر قابلتشخیص هستند. اما دستهای دیگر از آنها به این زودیها در فستفودها رونمایی نخواهند شد. در اینجا چند نمونه از کارهای انجامشده روی پروتئینهای جدید را مرور میکنیم:
۱️⃣ حشرات
?حشرات نسبت به پستانداران دارای پروتئین بیشتر و توانایی رشد و نمو و محصول پایدارتری هستند. مثالهایی از این دست شامل همبرگرهای کرم خوراکی و نانهایی است که از آرد جیرجیرک ساخته شدهاند.
۲️⃣ گوشتها و لبنیات بر پایه مخمر
?مخمر مهندسیشده ژنتیکی، ابزاری کلیدی جهت تبدیل مواد گیاهی به مواد گوشتی است. امروزه به لطف مادهای که از مخمر مهندسیشده زیستی ساخته شده، مصرفکنندگانی که طعم گوشت گاو را دوست دارند، میتوانند برگری بر پایه گیاه بخورند. شرکت دیگری، از مخمر برای تولید شیر غیر لبنی استفاده میکند که طعم آن شبیه شیر واقعی است.
۳️⃣ جلبکها
?گونههایی از جلبک که حاوی پروتئین بالایی هستند، به عنوان جایگزینی برای پودرهای پروتئینی مبتنی بر سویا و آبپنیر به کار میروند. جلبکها علاوه بر دارا بودن اسیدهای امگا ۳ و سایر مواد مغذی فاقد مواد حساسیتزا موجود در سویا و آبپنیر هستند.
۴️⃣ پروتئینهای تولیدشده در آزمایشگاه
?با توجه به برخی نگرانیها از پیامدهای زیستمحیطی افزایش تعداد حیوانات، شرکتها به دنبال کشت گوشت در آزمایشگاه از سلولهای حیوانی به منظور ایجاد محصولات گوشتی هستند. باوجودی که هنوز هیچ محصول گوشتی تولیدشده در آزمایشگاه به بازار عرضه نشده، سرمایهگذاران به امید فراهم نمودن منبع پایدار تولید گوشت مرغ، گوشت گاو و گوشت خوک مقادیر زیادی پول هزینه میکنند.
۵️⃣ حبوبات
?باوجود سوابق طولانی کشت عدس، نخودفرنگی و نخود، محققان شیوههای نوینی را برای استفاده از این گیاهان حاوی پروتئین بالا، در محصولات غذایی جستجو مینمایند. محصولات ایجادشده از این روش شامل آردهای با پروتئین بالا و مایونز گیاهی بدون تخممرغ هستند.
۶️⃣ پروتئین بر پایه سویا
?سویاها علاوه بر پروتئین بالا، یک محصول رایج زراعی در ایالاتمتحده هستند و انتخابی خوب جهت جایگزینی گوشت برای شرکتهای مواد غذایی به حساب میآیند. درنتیجه، مجموعهای از پودرهای پروتئین، شیر سویا و جایگزینهای گوشتی در دسترس بر پایه سویا، برای مصرفکنندگان وجود دارد.
۷️⃣ آبزیپروری
?پس از نگرانیهای رو به رشد پرورش ماهی در دریاچهها و اقیانوسهای طبیعی، پرورش ماهی با استفاده از حوضچههای پرورش به عنوان منابع پایدارتر غذاهای دریایی، به طرز چشمگیری افزایش داشته است. ماهی دارای پروتئین بالا، چربیهای مفید و دیگر مواد مغذی است. یکی از شرکتها به منظور تولید آسانتر ماهی برای مصرفکنندگان، رشد ماهی سالمون را با انجام اصلاحات ژنتیکی تسریع بخشیده است.
?ترجمه و بازنویسی: محمدرضا دلفیه
☑️ لینک خبر
☑️ عضویت در زیست فن کشاورزی
☑️عضویت در کانال زیست فن