خاموشی و ویرایش ژن، راهحلی برای رفع نرعقیمی در هیبریدهای برنج

✅محققین چینی در پژوهش خود، موفق شدهاند با استفاده از تکنیکهای خاموشی و همچنین ویرایش ژنومی، مشکل نرعقیمی در هیبریدهای برنج را حل نمایند.
?تحقیقات نشان میدهند که دورگه گیری بین گونههای ژاپنی و هندی برنج میتواند منجر به تولید لاینهای عقیم و نازا شود.
محققان موفق شدهاند دو ژن SaF و SaM را که باعث سقط دانههای گرده حامل آلل ژاپنیکا در هیبرید ژاپنیکا-ایندیکا میشوند را شناسایی نمایند.
?یک تیم تحقیقاتی به سرپرستی دکتر یونگیائو ژای از دانشگاه کشاورزی جنوب چین در پژوهش خود موفق شدهاند با استفاده از روش خاموشی ژن، ژنهای SaF و SaM را غیر فعال نموده و از این طریق مشکل نرعقیمی را حل نماید.
?در این پژوهش، ابتدا با تکنیک تداخل RNA محققین موفق شدند باروری را در هیبریدهای ایندیکا-ژاپنیکایی که در مکان ژنی Sa، هتروزیگوس بودن برگردانند. ولی پس از این، تیم فوق با استفاده از تکنیک ویرایش ژنومی موسوم به CRISPR-Cas9 ژنهای SaF و SaM را از برنج ایندیکا حذف نمودند تا مشکل این لاین برای تهیه هیبریدهای بارور حل شود.
?محققان فوق مشاهده نمودهاند که این روش تأثیری بر روی قابلیت حیات دانه گرده و سایر صفات زراعی نمیگذارد و صرفاً موانع تولیدمثل در هیبریدها را از بین میبرد.
?محققان همچنین متوجه شدهاند که برخی از لاینهای برنج دارای آللهای طبیعی و خنثای Sa-n هستند که با انواع آللهای ژاپنیکا و ایندیکای معمولی موجود در هیبریدها سازگار است. یافته اخیر میتواند مبنایی برای تولید لاینهای سازگار برای تولید هیبرید از طریق خاموشی جایگاه ژنی Sa یا استفاده از آلل طبیعی و خنثای Sa-n برای غلبه بر نرعقیمی هیبریدها در فرایند اصلاح برنج باشد.
?ترجمه و بازنویسی: محمدرضا دلفیه
☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن کشاورزی
☑️عضویت در کانال زیست فن