سرطان تخمدان

واکسن سرطان تخمدان در کارازمایی بالینی موفقیت‌آمیز بود

✅ جمعی از دانشمندان به نوع جدیدی از واکسن سرطان دست پیدا کردند که در مراحل ابتدایی کارازمایی بالینی نتایج موفقیت‌آمیزی داشت. این واکسن که برای افراد مبتلا به سرطان تخمدان طراحی شده‌است، برای هر فرد اختصاصی عمل می‌کند.


?غالب واکسن‌های سرطانی که تاکنون معرفی شدند به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که ملکول خاصی _مانند یک گیرنده سطح سلولی_ را که در سلول‌های سرطانی وجود دارد شناسایی کرده و به آن حمله می‌کنند اما دست‌آورد این گروه تحقیقاتی این‌گونه نیست. واکسنی که این گروه طراحی کرده‌اند برای هر بیمار، اختصاصی است، از سلول‌های توموری خود بیمار استفاده می‌شود که دارای جهش خاصی است و بنابراین برخورد آن با سیستم ایمنی، اختصاصی است. علاوه بر آن، این واکسنی است که دربرابر کل تومورها عمل می‌کند، بدین معنی که نه‌تنها با یک تومور بلکه با صدها یا هزاران تومور مبارزه می‌کند.

?این واکسن، عملکرد طبیعی سلول‌هایT دربرابر تومور را افزایش می‌دهد تا مبارزه علیه آن را تقویت نماید. محققان به این صورت این واکسن اختصاصی را ساختند که سلول‌های تک‌هسته‌ای از خون محیطی بیمار را به‌عنوان سلول پیش‌رو جداسازی کردند و سپس آن را در آزمایشگاه رشد دادند به‌گونه‌ای که جمعیت زیادی از سلول‌های دندریتی را ایجاد کردند. سلول‌های دندریتی برای پاسخ مؤثر سلول‌های‌T ضروری هستند. این سلول‌ها در حالت عادی، پاتوژن‌های عفونی، سلول‌های توموری و یا هر عامل بیگانه دیگری را هضم می‌کنند و تکه‌های آن را دراختیار سلول‌هایT و سایر عوامل سیستم ایمنی قرار می‌دهند تا پاسخ مناسب دربرابر آن اعمال شود. محققان، سلول‌های دندریتی را دربرابر تومورهای بیماران قرار دادند، آن‌ها را با اینترفرون گاما فعال کردند و سپس در غدد لنفاوی بیمار تزریق نمودند تا پاسخ اولیه سلول‌هایT ایجاد شود.

?آن‌ها این استراتژی را برروی ۲۵ بیمار تست کردند. هرکدام از بیماران، دزی از سلول‌های دندریتی که دربرابر تومور قرار گرفته‌بودند را هرسه هفته یک بار دریافت نمودند، دربعضی موارد تا ۶ماه هم ادامه یافت. در نیمی از بیماران، تعداد سلول‌هایT افزایش یافت که به معنای پاسخ مناسب به واکسناسیون می‌باشد. به گفته یکی از محققان، میزان بهبودی درعرض دو سال در بیمارانی که سلول‌هایT در آن‌ها پاسخ داده‌بود، ۱۰۰درصد است درحالی‌که در آن‌هایی که پاسخ ایجاد نشده‌بود، ۲۵درصد است.

?یکی از بیماران که ۴۶ سال سن دارد، این آزمایش را در سطح۴ سرطان تخمدان آغاز نمود درحالی‌که پنج دوره ابتدایی شیمی‌درمانی را گذرانده‌بود. او پنج دوز از واکسن اختصاصی خود را در طول یک دوره دوساله دریافت نمود و بعد از آن، تا پنج سال به هیچ بیماری مبتلا نشد.

?تومورها دارای مجموعه‌ای از ملکول‌های دفاعی هستند که می‌توانند از آن برای سرکوب و یا تخفیف حملات ایمنی استفاده کنند، و به همین علت است که واکسن‌های سرطانی و ایمنی‌درمانی تاکنون پاسخ‌های متفاوتی در آزمایشات بالینی داشتند. این محققان امیدوارند با ترکیب این واکسن با با سایر داروهایی که خاصیت ضد ایمنی تومورها را غیرفعال می‌کنند، اثرگذاری این واکسن را در آینده افزایش دهند.

?مترجم: فرزانه صائبی راد

☑لینک خبر

☑لینک مقاله

☑عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی

☑عضویت در کانال زیست فن

واکسن سرطان تخمدان در کارازمایی بالینی موفقیت‌آمیز بود – اخبار زیست فناوری

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن