سرطان ریه

واکسن سلول بنیادی، موش آزمایشگاهی را دربرابر چندین سرطان ایمن می‌کند

✅محققان دانشگاه استنفورد گزارش کردند که به‌دنبال تزریق سلول‌های بنیادی پرتوان القایی (iPSCs) به موش، پاسخ ایمنی شدیدی دربرابر سرطان‌های سینه، ریه و پوست ایجاد می‌شود. این واکسن هم‌چنین از عود کردن بیماری در حیواناتی که تومور آن‌ها برداشته‌شده بود جلوگیری می‌کند.


?سلول‌های iPSC سلول‌هایی هستند که از افراد بالغ گرفته می‌شوند و با اعمال تغییرات ژنتیکی، دوباره برنامه‌ریزی شده و توانایی سلول‌های بنیادی جنینی را پیدا می‌کنند ولذا قادرند به انواع سلول‌ها در بدن تبدیل شوند.

?در این مطالعه ۷۵ موش واکسن iPSC را دریافت کردند که از سلول‌های پرتوان القایی ساخته شده‌بودند که با پرتوافکنی غیرفعال شده‌بودند. در عرض ۴ هفته، ۷۰درصد از این موش‌ها سلول‌های سرطانی سینه را که به آن‌ها عرضه شده‌بود پس زدند و در ۳۰درصد باقی‌مانده نیز رشد تومورها به‌طور معناداری کم‌تر از حالت عادی بود. کارآمدی این واکسن هم‌چنین برای سرطان‌های ریه و پوست نیز تأیید شد.

?این تیم تحقیقاتی دریافتند که مقدار زیادی از آنتی‌ژن‌های موجود در سطح سلول‌های پرتوان القایی، بر سطح سلول‌های سرطانی نیز بیان می‌شوند. وقتی موش‌های آزمایشگاهی، واکسن iPSC را دریافت کردند، سیستم ایمنی آن‌ها نسبت به آنتی‌ژن‌های موجود در سطح سلول‌های iPSC پاسخ ایمنی نشان داد. از آن‌جا که شباهت‌های اساسی بین سلول‌های پرتوان القایی و سلول‌های سرطانی وجود دارد، این حیوانات هم‌زمان پاسخی دربرابر سرطان نیز نشان دادند.

?واکسن ضدسرطان برای این‌که کارآمد باشد باید یک یا چند آنتی‌ژن را به بدن عرضه کند که سبب فعال شدن سلول‌های T شود یا آنتی‌بادی‌هایی تولید کند که قادر به تشخیص و اتصال به آنتی‌ژن‌های سطح سلول‌های سرطانی باشد. یکی از بزرگ‌ترین چالش‌هایی که در ایمونوتراپی برای سرطان وجود دارد این است که تعداد آنتی‌ژن‌هایی که به‌طور هم‌زمان به سیستم ایمنی ارائه می‌شود محدود شده‌است. این تیم تحقیقاتی از سلول‌های خود حیوان برای تولید واکسن‌ iPSC استفاده کرد که هم‌زمان چندین آنتی‌ژن سرطانی را هدف قرار می‌دهد.

?این گروه هم‌چنین iPSCها را با یک تقویت‌کننده سیستم ایمنی تحت عنوان CpG ترکیب کرد. CpG ترکیبی است که در مطالعات انسانی مطمئن به‌نظر می‌رسد و پیش از این نشان داده‌شده‌بود که خاصیت ضدتوموری قوی دارد.

?در آینده می‌توان سلول‌های پوست یا خون بیمار را دریافت کرد و آن را دوباره برنامه‌ریزی کرد و به iPSC تبدیل کرد و به‌عنوان یک واکسن ضدسرطان و یا تقویت‌کننده سیستم ایمنی پس از جراحی، شیمی‌درمانی یا پرتودرمانی به بیمار عرضه کرد.

?مترجم: فرزانه صائبی راد

☑لینک خبر

☑لینک مقاله

☑عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی

☑عضویت در کانال زیست فن

واکسن سلول بنیادی، موش آزمایشگاهی را دربرابر چندین سرطان ایمن می‌کند – اخبار زیست فناوری

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن