ویرایش ژنوم در کشاورزی

شورای علم و فناوری کشاورزی که به اختصار CAST نامیده میشود، مقالهای با عنوان ویرایش ژنوم در کشاورزی: روشها، برنامهها و حکومت را منتشر کرد.
شورای CAST توضیح میدهد که ویرایش ژنوم فرایند ایجاد تغییرات توالی دقیق و هدفمند در اسید دی اکسی ریبونوکلئیک سلولهای زنده و موجودات زنده است و یک روش جدید قدرتمند است که امکان کنترل مواد ژنتیکی را فراهم میکند و فرصتی را برای پیشرفت سریع در شیوههای کشاورزی ایجاد مینماید.
این مقاله خلاصهای از چشمانداز کنونی تصویب ژنوم، ازجمله مقررات موجود، توافقنامههای بینالمللی، استانداردها و کدهای رفتاری و نیز عوامل مؤثر حکومتی، مقایسه با سایر روشهای اصلاح ژنتیکی، اثرات بهبود محیطی و حیوانی، ارزش تولیدکنندگان و مصرفکنندگان و اثرات اقتصادی را مورد بحث قرار میدهد.
پیشرفت در پرورش گیاهان و حیوانات و شیوههای کشاورزی به منظور رفع نیازهای غذایی، فیبر، خوراک و نیاز به انرژی صورت میگیرد. با افزایش رشد جمعیت، این نیازها همچنان افزایش مییابد، این در حالی است که مقدار زمین و آب موجود برای تولید کاهش مییابد. علاوه بر این، تغییرات آب و هوایی بر روی افزایش دسترسی به زمین و آب تأثیر میگذارد و میزان بروز خشکسالی، سیل و سایر حوادث اقلیمی و همچنین توزیع و شیوع بیماریها و آفات بر روی این مسئله تأثیر میگذارد.
به گفته محققان، بهبود محصولات کشاورزی و دامداری حیاتی است و مقاومت به آفات و بیماریها، تحمل به شرایط محیطی نامطلوب و بهبود کیفیت مواد غذایی ضروری است. علاوه بر این، تطبیق گیاهان برای افزایش کارایی آنها برای اصلاح محیطزیست و بهبود حیوانات برای استفاده از آنها به عنوان مدلهای بیماری انسانی بسیار مهم است. ازجمله تأثیرات بهبود توزیع مواد غذایی، کاهش تفاوتهای اجتماعی و اقتصادی، کاهش موانع تجاری و وابستگیهای سیاسی و اعتدال در بازار میباشد. ویرایش ژنوم با تأثیر مثبت بر روی پرورش گیاهان و حیوانات، رفاه و پایداری انسان را افزایش دهد.
واضح است که توسعه موفقیتآمیز ویرایش ژنوم برای بهبود محصول و دامداری از مقررات علمی و ارزشمند موردتوجه است که در هر دو زمینه کشاورزی و دام، نوآوری و شفافیت را ارتقا میبخشد. منابع جدید با هدف ارائه پایه مفهومی و مبتنی بر دانش برای سازمانهای نظارتی، سیاستگذاران، مؤسسات تحقیقاتی خصوصی و دولتی، صنعت و عموم مردم است.