مهندسی ژنتیک

ویرایش ژن توسط CRISPR با هدف بهبود “گیاهان بی هویت”

✅ بیماری رگه قهوه ای Cassava می‌تواند منجر به از بین رفتن کامل محصول شود؛ شناسایی آن دشوار است و به نظر می‌رسد گونه‌های مقاوم به آن، خیلی هم مقاوم نباشند. علائم شناسایی برای کشاورزان بی تجربه، سخت هستند و اغلب با بیماری موزاییک cassava اشتباه گرفته می‌شود. در یک گیاه جوان این بیماری می‌تواند ظاهر، ناپدید و دوباره در سنین دیگر ظاهر شود. در تعدادی از ارقام، تا زمانی که غده از زمین خارج نشود نمی‌توان آن را تشخیص داد که نشان از ظاهر شدن این بیماری از طریق ریشه است. برای محصولی که دوره رشدش 8 تا 12 ماه است، از دست دادن ثمر می تواند قابل توجه باشد و بدتر اینکه گسترش نیز می یابد.


?نیجریه بزرگ ترین کشور تولید کننده cassava در جهان است. هنگامی که این بیماری به آن جا برسد، یک مسئله امنیت غذایی به وجود خواهد آمد. محققان در تلاش هستند تا از طریق فناوری جدیدی: CRISPR، پیشرفت رگه قهوه ای cassava  را متوقف کنند. این فناوری به ژنتیک دانان اجازه می‌دهد تا توالی ژنتیکی خاصی را در DNA یک موجود شناسایی کرده، آنزیم را به این توالی پیوند داده و با قطع آن، بیان ژن‌ها را در توالی هدف به طور موقت خاموش کند.

?فناوری CRISPR دو ژن از cassava را ویرایش کرده است که توانایی ویروس را برای تکثیر و آلوده کردن گیاه غیرفعال می‌کند. CRISPR می‌تواند بیشتر برای افزایش محصول نسبت به پیشگیری از بیماری کار انجام دهد. محققان هم چنین با استفاده از این فناوری در حال ایجاد یک انقلاب سبز در گیاه teff هستند، که از طریق ویرایش ژن‌ها موجب ایجاد گیاه کوتاه تر و تولید کارآمد تر پروتئین گیاهی و دانه‌های معدنی غنی می‌شود.

?این پیشرفت‌ها خصوصا در گیاهانی مانند teff و cassava مفید است زیرا آن‌ها محصولاتی بی هویت بوده و برای مناطق در حال توسعه و زیر کشت آن‌ها، مانند نیجریه و اتیوپی حیاتی هستند. تحقیقات به طور عمده بر محصولات جهانی اقتصادی مانند ذرت، گندم و برنج متمرکز شده است. در حالی که این دانه‌ها به علت تولید شدن بذر طی انقلاب سبز و اصلاح ژنتیکی بهبود قابل ملاحظه ای در بهره وری به دنبال داشته اند، پیشرفت‌های اندکی در تولید teff و cassava انجام گرفته است. در غرب آفریقا، cassava  یک غذای اصلی است. رشد آن نسبت به ذرت ارزان تر، با دوام تر و آسان تر است. تولید مرغوب cassava می‌تواند معیشت کشاورزان را که تا کنون از فناوری‌های انقلابی کشاورزی دور بوده اند، بهبود بخشد.

?ترجمه: نوروزی

☑️لینک خبر

☑️عضویت در زیست فن کشاورزی

☑️عضویت در کانال زیست فن

ویرایش ژن توسط CRISPR با هدف بهبود “گیاهان بی هویت” –  اخبار زیست فناوری

برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن