ویروس جلبک، بازجذب نیتروژن از اقیانوس را افزایش میدهد

?ویروسهای دریایی از اصلیترین علل مرگ و میر جامعه میکروبیومهای دریایی هستند و بدین ترتیب نقش مهمی در چرخه مواد ایفا میکنند. گمان میرود این ویروسها علاوه بر کشتن میزبان، بر اکوسیستم میکروبها به وسیله دستکاری متابولیسم میزبان تاثیر بگذارند.
?در مطالعات اخیر، Monier و همکاران ویروسی را شناسایی کردند که در ژنوم خود، کد ساخت پروتئین انتقالدهنده آمونیوم را دارد. این ویروس باعث افزایش نرخ جذب نیتروژن و افزایش منابع قابل دسترسی میزبان میشود. ویروس OtV6 از تیره Phycodnaviridae پروتئینی را کد میکند که احتمالا در بازجذب نیتروژن تاثیر دارد. این ویروس، DNA دو رشتهای دارد و Ostreococcus tauri را آلوده میکند. این جلبک سبز تکسلولی، کوچکترین یوکاریوتی است که بدون همزیستی با موجودی دیگر زندگی میکند. توالی پروتئین ساخته شده توسط ویروس، توالی و ساختار فضایی پیشبینی شده مشابهی همانند گروهی از پروتئینهای انتقالدهنده یون آمونیوم ( Amt/Mep/Rh ) در این پلانکتون را دارند. لذا نویسندگان نام vAmt را بر روی این پروتئین نهادهاند.
?برای آزمایش، vAmt را به مخمری که فاقد انتقالدهندههای آمونیوم بود منتقل کردند. مشاهده شد که جذب آمونیوم توسط این مخمرها نسبت به مخمرهای تغییر نیافته افزایش پیدا کرده است که این نه تنها ثابت میکرد vAmt نقش انتقالدهنده آمونیوم را ایفا میکند، بلکه جذب آمونیوم بیشتری نسبت به انتقالدهندههایی که خود مخمر میسازد دارد.
?در آزمایشی دیگر، مخمرها را علاوه بر یون آمونیوم، در معرض منابع متفاوتی از نیتروژن قرار دادند. مشاهده شد این مخمرها رشد بیشتری در مقایسه با مخمرهایی که تنها در معرض یون آمونیوم بودند کردهاند. این آزمایش، نشان داد که vAmt علاوه بر افزایش جذب نیتروژن، منابع قابل استفاده میزبان را نیز افزایش میدهد.
?با توجه به توالیهای پروتئینی و رسم درخت فیلوژنی مرتبط، به نظر میرسد ژن کدکننده vAmt، از میزبان اختصاصی آن ( Ostreococcus tauri ) جدا شده است.
?نویسنده: میلاد ریحانی
☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن میکروبی صنعتی محیط زیست
☑️عضویت در کانال زیست فن