ویروس غولپیکر دریایی حاوی آنزیمهای شگفتانگیز

تحقیقات جدیدی توسط محققین مرکز WHOI دانشگاه Swansea درباره خطرات ویروسهای موجود در دریا در حال انجام است. در این تحقیقات آنها راجع به ژنهای موجود در ویروسهای غولپیکر تحقیق میکنند، با پیشرفت درست در این زمینه محققین میتوانند داروهای جدیدی برای مصرف انسانها تولید کنند.
یک گروه بینالمللی از دانشمندان بیش از ۸۰۰۰ ژن میکروبی را مورد بررسی قرار دادند و متوجه شدند ویروسی که اخیراً کشف شده -ویروس غولپیکر- دارای چندین ژن مختلف برای تولید آنزیمی به نام P450 میباشد. آنزیم P450 در حیوانات، گیاهان و باکتریها وجود دارد اما کشف آن در این ویروسها بسیار غیر منتظره است.
جان استگمن -مدیر مرکز WHO- میگوید: “این آنزیم به سوخت و ساز بهتر داروها کمک میکند، هورمون استروید تولید میکند و از ورود آلایندهها جلوگیری میکند. ما هنوز دلیل حضور آنزیم یاد شده را در ویروس متوجه نشدهایم؛ اما اطمینان داریم که حضور آن در همچین موجوداتی بسیار خاص و کمیاب است.”
آنزیمهای P450 یکی از بزرگترین خانوادههای موجود را تشکیل میدهند و ممکن است اثرات مختلفی در واکنشهای شیمیایی موجود در دریا و همچنین بر روی سلامت انسان داشته باشند. یکی از محققین توضیح میدهد که آنها توانستهاند رابطهای احتمالی بین این ویروس غولپیکر و بیماری ذاتالریه پیدا کنند، به همین دلیل تلاش میکنند تا به درک بهتری از فعالیتهای این ویروس دست یابند و آن را کنترل کنند.
آنزیم P450 میتواند به تولید دارویی برای درمان ذاتالریه کمک کند. پیدا کردن این آنزیمها در ویروسهای مختلف پنجره جدیدی از پیشرفت را بر روی آنها باز میکند که میتواند به زیستشناسی و پیدا کردن منشأ این ویروسهای غولپیکر نیز کمک کند.
ویروسهای غولپیکر تا سال ۲۰۰۳ ناشناخته باقی مانده بودند، این در حالی است که ویروسها پرجمعیتترین گونه موجود بر روی کره زمین را تشکیل میدهند. وجود بیش از هزار ژن در اولین ویروس غولپیکر کشف شده تشخیص داده شد، برای مقایسه بهتر باید دانست که ویروس آنفولانزا تنها ۱۴ ژن مختلف را در خود جای داده است.
از آن تاریخ به بعد ویروسهای غولپیکر بیشتری به همراه ژنهای گوناگون و P450 بیشتر در سراسر دنیا شناخته و کشف شدند که برخی از آنها بیش از ۳۰۰۰ ژن داشتند، با افزایش مطالعات نیز محققان توانستند ویروسهای غولپیکر بیشتری را در اقیانوسهای عمیق کشف کنند.