آلزایمربیوتکنولوژی داروییژنومیکس

بزرگترین پایگاه داده‌های ژنتیکی در آلزایمر

سایت حفظ داده‌ی مؤسسه ملی ژنتیک پیری در بیماری آلزایمر (NIAGADS) اطلاعات مربوط به توالی DNA گسترده‌ای را برای محققان فراهم خواهدکرد. هدف از این کار این است که داده‌های ژنتیکی مرتبط با آلزایمر را به دست حداکثر دانشمندان ممکن برسانند تا تحقیقات در این زمینه را سرعت ببخشند. این اطلاعات در مرکز ژنتیک بیماری آلزایمر(GCAD) پردازش خواهند شد و تمام داده‌های مربوط به توالی و فنوتیپ از منابع مختلف با یکدیگر یکی خواهند شد تا دانشمندان بتوانند به سرعت آنالیزهای خود را انجام دهند.


NIAGADS و GCAD بخشی از مرکز ژنومیک نورودژنراتیو(PNGC) هستند که کانون ملی تحقیقات ژنتیک بیماری آلزایمر است. NIAGADS و PNGC و GCAD توسط پروفسور Gerard Schellenberg و Li-San Wang مدیریت می‌شوند.

Wang می‌گوید: «یافته‌های ژنتیکی در زمینه آلزایمر برای شناخت اهداف در تولید داروها اهمیت دارند. فراهم کردن این دیتاها خصوصا از این جهت اهمیت دارد که در حال حاضر هیچ درمانی برای جلوگیری از این بیماری فراگیر و مخرب وجود ندارد.»

اطلاعاتی که فراهم خواهد شد توالی کامل ژنتیکی از پنج هزار فرد است که شامل بیماران آلزایمر و افراد نرمال از لحاظ شناختی با نژادهای اروپایی، آفریقایی و آمریکایی می‌شود. این تلاش بخشی از پروژه توالی‌یابی بیماری آلزایمر(ADSP) است که برای اولین بار توالی‌یابی کامل DNA را برای ۲۵ هزار نفر آغاز کرده است، از این بین تعدادی افراد مبتلا به آلزایمر می‌باشند و تعدادی افراد کنترل نرمال دارند. تمام توالی و فنوتیپ‌ها برای افزایش کارآمدی آن‌ها در آنالیزهای بعدی هماهنگ خواهند شد.

NIAGADS فایل‌های حجیم اطلاعاتی را برای آنالیزهای پیچیده منتشر خواهد کرد که برای استفاده کامل از این منابع توالی یا منابع دیگر لازم است.

NIAGADS با امنیت سیستم مناسبی طراحی شده تا از اطلاعات مشابه حمایت کند و آن‌ها را برای محققان شایسته منتشر کند.

Eliezer Masliah می‌گوید: «اطلاعات ژنتیکی که از جمعیت‌های وسیع مورد مطالعه بدست آمده کمک خواهد کرد تا ریسک فاکتورها و فاکتورهای محافظ ژنتیکی در بیماری آلزایمر را شناسایی کنیم.»

Wang می‌گوید: «انتشار این اطلاعات یک قدم مهم در درمان و پیشگیری از این بیماری مخرب خواهد بود. ما احساس می‌کنیم این یک ترقی بزرگ در فراهم نمودن داده‌های ژنتیکی برای جامعه پژوهشگران است تا مشارکت در کشف داروها و ژن‌ها را به حداکثر برسانیم.

☑ لینک خبر

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن