پروبیوتیک ها و فناوری سبز

✅ درختان توانایی جذب و حذف آلایندهها از خاک را به واسطه فرایندهای طبیعی دارند. باکتری پروبیوتیک میتواند سرعت و اثر بخشی این چرخه طبیعی را افزایش دهد. شرکتهای تجاری می توانند از این توانایی طبیعی برای پاک سازی مناطق آلوده استفاده کنند.
?محققان اولین آزمایش را در منطقه superfund با استفاده از درختان صنوبر تقویت شده با پروبیوتیک یا میکروب طبیعی انجام دادند تا آبهای زیرزمینی آلوده به تری کلرو اتیلن (TCE) را که آلودگی رایج مناطق صنعتی و مضر برای انسان است، پاک سازی کنند. نتایج این کار، موفقیت آمیز بوده است. پاک سازی مناطق آلوده به تری کلرو اتیلن (TCE) و سایر آلایندهها با روشهای مهندسی مانند حفاری و پمپاژ، هزینه بر است. استفاده از پروبیوتیکها روش جدیدی است که مناطق آلوده را به طور موثرتر و اغلب با هزینه کمتر پاک سازی کرده و سلامت انسان ها را ارتقا میبخشد.
?آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده، تری کلرو اتیلن (TCE) را از رایج ترین آلایندههای آب و خاک نامید که در بیش از ۱۰۰۰ منطقه که آژانس آن را در اولویت فهرست پاک سازی قرار داده، وجود دارد. با توجه به سمیت و شایع بودن استفاده از TCE، محققان از این ماده شیمیایی برای آزمایش توانایی درختان صنوبر آغشته شده با میکروبها در پاک سازی آب های زیرزمینی در پارک تحقیقاتی ناسا استفاده کردند. بعد از یک سال درختان آغشته به میکروب بزرگتر و سالم تر از درختان صنوبر تیمار نشده بودند. و پس از سه سال هنوز درختان آغشته به میکروب تنومندتر بوده و میزان TCE داخل درخت به میزان قابل توجهی کاهش یافته بود.
?جان فریمن گفته است تعدادی از سازمانها و زمین داران علاقمند به استفاده از این فناوری شده اند. پاک سازی سنتی هزینه بر بوده و این روش قطعا صرفه جویی در هزینههای پاک سازی است. این فناوری را باید فناوری سبز (برگشت پذیر) با پایداری دراز مدت و مقبول عموم دانست که انرژی خورشیدی مورد نیاز آن نیز توسط درختان تامین میشود.
?ترجمه: رقیه جعفری تراجی
☑️لینک خبر