برنجبیوتکنولوژی کشاورزی

پروتئینی برای افزایش 40 درصدی محصول برنج

در سلول های گیاهی ، تنظیم میزان نیترات و آمونیوم ورودی وسیله ای برای همئوستازی pH است.


اخیراً پژوهشگران دانشگاه کشاورزی نانژینگ گزارش داده اند ژن OsNRT2.3 برنج که پروتئین دخیل در فرایند انتقال نیترات را کد می کند، دو شکل مختلف از این پروتئین را بیان می نماید که میزان هر یک با فرایندی که وابسته به splicing است تنظیم می شود.
شکل OsNRT2.3b در فرایندی وابسته به pH، ترانسپورتر نیترات را خاموش یا روشن می کند.

پژوهشگران با افزایش بیان این شکل از پروتئین موفق شدند برنج هایی با قدرت همئوستازی pH بیشتر تولید کنند.

همئوستازی pH ارتباط مستقیم با انتقال یون هایی از قبیل N ، Fe و P دارد و می تواند میزان محصول و کارآیی مصرف نیتروژن (NUE) برنج را تا ۴۰ درصد افزایش دهد.

لینک خبر
لینک مقاله

نویسنده: صابر سهرابی

Rate this post
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن