ارتباط پروتئینهای مهارکنندهی سرطان و آنتن سلولی

✅محققان دانمارکی مکانیسم ناشناختهای را ارائه دادند که در آن، از تبدیل سلولهای عادی به سلولهای سرطانی ممانعت میشود. یافتههای این محققان در درک چگونگی شروع سرطان و همچنین درمان بیماریها اهمیت دارد.
?به همت محققان دانمارکی، گام مهمی در درک چگونگی مکانیسمهای بسیار پیچیدهی سلولی برداشته شد. سلولها با استفاده از این مکانیسمها بدن را در حالت نرمال حفظ میکنند و اختلال در این مکانیسمها میتواند سلول را به سمت سرطانی شدن سوق دهد.
?این محققان پیش از این یافتههایی داشتند که مطالعه جدید را نیز به آن رجوع دادند. یافتههای قبلی نشان داد که نوع خاصی از ملکولهای سیگنال دهنده توسط رسپتورهای اختصاصی(PDGFRα) شناسایی میشوند. این رسپتورها با عنوان مژک ابتدایی شناخته میشوند. این مژکها تقریباً در تمام سلولهای بدن یافت میشوند و بهعنوان آنتن سلول عمل میکنند که نشانههای خارج سلولی را شناسایی میکنند آنها را انتقال میدهند و به این طریق تکامل جنینی را کنترل میکنند و در افراد بالغ، عملکرد بافتها و اندامها را در حالت نرمال حفظ میکنند. محققان اثبات کردند که آنتنهای بسیار مشابهی دارای نقش حیاتی در تعدیل خروجی سیگنالینگ PDGFRα هستند، لذا این مسیر سیگنالینگ به صورت کنترلشده عمل خواهدکرد. اگر این رسپتورها سیگنالینگ اضافی ایجاد کنند، ریسک تومور مغزی و سرطان دستگاه گوارش افزایش خواهد یافت.
?نتایج این مطالعه اثبات کرد که در شرایط عادی، مژههای اولیه برای مهار پروسههایی که منجر به سرطان میشود بهکار میروند. محققان نشان دادند که پروتئینهای اختصاصی مهارکننده سرطان که متعلق به خانواده cbl هستند، هدفگذاری PDGFRα به مژک را تنظیم میکنند؛ پروتئینهای cbl از فعالیت بیشاز حد رسپتورها جلوگیری میکنند.
?پژوهشگران همچنین ثابت کردند که ثبات و عملکرد پروتئینهای cbl تحت تنظیم یک مکانیسم کاملاً جدید است که همچنین با مژک مرتبط است. به دنبال تخریب این مکانیسم، پروتئینهای cbl تحت خودتخریبی قرار میگیرند که سبب میشود رسپتورها جایگاه مناسبی در سطح سلول نداشتهباشند و فعالیت بیشاز حد رسپتور بهدنبال آن رخ خواهد داد.
?با مطالعه آنتن سلولی، درک ما از چگونگی پیشرفت سرطان بیشتر خواهد شد و در تشخیص و درمان سرطان نیز کمک کننده خواهد بود. همچنین یافتهها حاکی از آن است که بیماریهای دیگری هم با اختلال عملکرد پروتئین cbl مرتبط است، ازجمله لوسمی و بیماریهای خودایمن. بنابراین میتوان با یافتههای جدید به شناخت بهتری از مکانیسمهایی دست پیدا کرد که در بیماریهای پیچیده ایفای نقش میکنند.
?مترجم: فرزانه صائبی راد
☑️عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی