تکنیکی جدید در پرورش ماهی؛ واکسن خوراکی جدیدی برای ماهیهای پرورشی

✅کارشناسان معتقدند بهترین راه برای قرار دادن ماهیان سالم بر روی میز شام، واکسیناسیون است. اما این یک فرایند دشوار و پرزحمت است. کارگران در مزارع پرورش ماهی باید به صورت دستی یکبهیک به ماهیها واکسن تزریق کنند تا از آنها در برابر بیماریهای خاص محافظت کنند.
?گروهی از دانشمندان در Temasek Polytechnic سنگاپور با یک شرکت از رژیم صهیونیستی همکاری کرده تا فرایند سادهتری را انجام دهند که به پرورشدهندگان امکان میدهد واکسن را در خوراک ماهی مخلوط کنند.
?از مزایای واکسیناسیون خوراکی برای ماهیها میتوان به موارد زیر اشاره کرد: یک راه سریع و آسان برای واکسینه کردن تعداد زیادی از ماهیها است، سبب ایجاد استرس کمتری در ماهی میشود، نیاز به زمان و تلاش کمتری برای مدیریت دارد. و برای ماهیهایی با هر اندازه، از جمله آنهایی که برای تزریق بیش از حد کوچک هستند قابل بهکارگیری است.
?محققان Temasek Polytechnic با قرار دادن بخش هایی از iridovirus (عامل یک بیماری شایع در ماهیهای پرورشی که میتواند سبب مرگ آنها شود) در نوع خاصی از ریزجلبکها، واکسن خوراکی علیه iridovirus تهیه کردند که میتوان با مخلوط کردن آن در خوراک، به مصرف ماهی برسد.
? برای دانشمندان این موسسه تحقیقاتی، کلید توسعه واکسن خوراکی پیدا کردن مادهای بود که بتواند ترکیبات بیولوژیکی را به گونهای پوشش دهد که از تخریب آن توسط اسید معده ماهیها جلوگیری کند. آنها به منظور دستیابی به روشی بر پایه جلبک که امکان رسیدن دارو را میسر کند، با یک شرکت از رژیم صهیونیستی در زمینه بیوتکنولوژی به نام TransAlgae کار کردند. در این روش از نوعی جلبک استفاده میشود که میتواند اسیدهای موجود در دستگاه گوارش ماهی را تحمل کند.دکتر Ofra Chen، معاون تحقیق و توسعه TransAlgae میگوید: «دیواره سلولی جلبک از تخریب واکسن در دستگاه گوارش حیوانات جلوگیری کرده و سبب تحویل دارو به صورت دستنخورده و در فرم عملکردی آن میشود.»
?وقتی انسان ماهی که به آن آنتیبیوتیک خورانده شده را مصرف میکند، ممکن است علائم ناشی از اینگونه داروها باقی مانده و در طی عبور از زنجیره غذایی سبب مقاومت آنتیبیوتیکی شود. استفاده از واکسن خوراکی که محققان TP برای استفاده در مزارع پرورش ماهی معرفی کردند تا حدود زیادی این نگرانی را از بین میبرد.
#آبزی_پروری
#واکسن_های_خوراکی
?ترجمه و بازنویسی: حسننژاد حیدری
☑️ لینک خبر
☑️ عضویت در زیست فن کشاورزی
☑️عضویت در کانال زیست فن