پنج راهکار برای کاهش خطر ابتلا به سرطان پوست

تابستان فرا رسیده و لذت بردن از روزهای طولانی و آفتابی در خارج از خانه به این معناست که پوست شما نسبت به آفتاب سوختگی آسیبپذیرتر خواهد بود. متخصصان در مرکز سرطان Yale (YCC) و دانشکده پزشکی Yale (YSM) معتقدند در صورتی که شما اقدامات احتیاطی صحیحی را انجام ندهید، قرار گرفتن در معرض آفتاب (حتی اگر باعث سوختگی نشود) میتواند به پوست شما آسیب بزند و چین و چروک، لکههای سنی و حتی سرطان ایجاد کند. تنها یک آفتاب سوختگی در دوران جوانی احتمال ابتلا به ملانوما که مرگبارترین نوع سرطان پوست است را دو برابر میکند.
از ضد آفتاب با SPF بالا استفاده کنید؛ از ضد آفتاب طیف وسیع و مقاوم به آب (SPF معادل ۳۰ یا بالاتر از آن) بصورت روزانه مصرف کنید و دقت کنید که تاریخ مصرف کرم منقضی نشده باشد. هر دو ساعت یکبار و همچنین پس از شنا یا تعریق مجدداً کرم را استعمال کنید. بخاطر داشته باشید که مصرف کرم ضد آفتاب نه تنها برای صورت و دستها بلکه برای تمام نقاطی از پوست که زیر تابش مستقیم آفتاب قرار میگیرد، ضروری است.
لب های خود را از اشعه آفتاب حفظ کنید؛ بالم، براق کننده و رژ لب معمولاً دارای عناصر SPF هستند. به عقیده آکادمی درماتولوژی، رژ لبهای مات لب شامل رنگدانههایی هستند که به جلوگیری از امواج مضر کمک میکنند. در حقیقت فرمولهای ماتتر محافظت کنندههای بهتری هستند.
سایه درست کنید؛ پوشیدن لباس محکم بافته شده با فاکتور محافظت از ماوراء بنفش یا UPF بالا میتواند یک سد فیزیکی در مقابل آفتاب بسازد که از پوست شما محافظت میکند. آستین و شلوار بلند، عینک آفتابی و کلاه با یک لبه پهن می توانند به در سایه نگه داشتن شما کمک نمایند.
از ساعات اوج تابش آفتاب دوری کنید؛ تابش آفتاب مابین ساعات ۱۰ صبح تا ۲ بعد از ظهر بسیار آسیب زنندهتر است، لذا فعالیتهای خارج از خانه خود را قبل یا بعد از این محدوده زمانی برنامهریزی کنید.
خود را وارسی کنید؛ با استفاده از یک آینه تمام قد، پوست خود را برای لکههایی که مشکوک به نظر میرسند، مانند خالهایی با شکل نامعمول که فرمشان تغییر میکند و یا رنگ آنها مشکی، قرمز یا صورتی است، جستجو کنید. در صورتی که همچین مواردی را مشاهده کردید حتما به پزشک خود اطلاع دهید. اگر در گذشته سرطان پوست داشتهاید نیز باید بطور سالانه توسط یک درماتولوژیست بررسی شوید.
✳️ مترجم: محمد شجاعیه
✅ لینک خبر