ایمونولوژیبیوتکنولوژی پزشکی

پیشرفت سیستم دارورسان ضد مالاریای با استفاده از نانوذرات مزومتخلخل سیلیکا

✅سیستم‌های دارورسان (DDSs) زمان و مقدار داروی وارد شده به بدن را کنترل می‌کنند. مطالعات DDS متعددی انجام شده‌است، اما بیشتر آن‌ها بر روی درمان‌های سرطان متمرکز بوده‌اند. در یک مطالعه جدید انجام شده در دانشگاه کوماموتو از یک سیستم دارورسان برای درمان مالاریا استفاده شد.

?درمان موجود برای مالاریا به‌صورت خوراکی انجام می‌شود و دارای سه مشکل اصلی است:

۱) بیش‌تر داروهای ضد مالاریا در معده تجزیه می‌شوند.

۲) داروها عوارض جانبی شدیدی دارند و

۳) تنها برای یک مدت کوتاه در بدن باقی می‌مانند. این مشکلات از تاثیرگذاری موثر این داروها می‌کاهد.

?MSM-41 یک ماده سیلیکا متخلخل با اندازه منافذ ۲ تا۳۰ نانومتر است. این ماده قادر است ترکیبات دارویی را در منافذ خود به‌دام بیندازد که برای کاربردهای DDS مفید است. یک گروه تحقیقاتی از دانشگاه کوماموتو ژاپن معتقد است که MCM-41 می‌تواند به‌عنوان یک DDS برای داروهای ضد مالاریا استفاده شود.

?این پژوهشگران برای آزمایش فرضیه خود، DDS جدیدی را با استفاده از ترکیب داروهای ضدمالاریای آرتسونات و کوینین با MCT-41تولید کردند و آن را در شرایط in vitro و in vivo مورد آزمایش قرار دادند. یافته‌های آن‌ها نشان داده‌است که:

  • زمان آزادسازی داروی ضد مالاریا بسیار طولانی، یک هفته یا بیشتر، شده‌است که پیشرفتی از زمان داروی استاندارد بود.
  • DDS جدید در مقایسه با مصرف آرتسونات و کوینین به‌ترتیب بازده درمان را ۲۰ تا ۲۴۰ برابر در حیوانات آزمایشگاهی افزایش داد. (همان‌طور که در این مطالعه تعریف شده‌است، بازده‌ی درمان ۵۰ درصد از دوز موثر دارو (ED50) است و به‌عنوان یک شاخص در تشخیص قدرت دارویی استفاده می‌شود. هر چه مقدار ED50 کوچکتر باشد، اثر دارو بیشتر است. به‌عبارت دیگر، اگر مقدار کم یک دارو تاثیرگذار باشد، بازده درمان بالا خواهد بود.
  • MCM-41 به‌تنهایی غیرسمی و غیرفعال است. این‌گونه انتظار می‌رود که یک DDS با استفاده از MCM-41 عوارض جانبی بسیار کمی را به‌دنبال داشته باشد.

?بنابر گفته یکی از پژوهشگران، استفاده از این سیستم دارورسان برای داروهای ضد مالاریا به‌عنوان یک امکان جدید در درمان بسیار موثر مالاریا مطرح شده‌است. وی ادامه داد: «ما انتظار داریم که این روش در مناطقی که همچنان نیاز به درمان مالاریا احساس می‌شود، به‌طور عملی مورد استفاده قرار گیرد. در حال حاضر ما قصد داریم تا آزمایشات بالینی برای داروهای ضد مالاریا و همچنین DDSهای جدید برای سایر داروها مانند داروهای ضد HIVرا توسعه دهیم.

?ترجمه: فائزه ابوطالبی

لینک خبر
لینک مقاله
عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑عضویت در کانال زیست فن

پیشرفت سیستم دارورسان ضد مالاریای با استفاده از نانوذرات مزومتخلخل سیلیکا – اخبار زیست فناوری

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن