روشی نوین در جهت پیشگیری از رشد سلولهای سرطانی

روشی نوین در جهت پیشگیری از رشد سلولهای سرطانی
✅محققان موسسه Rochester ثابت نموده اند که حذف ژن پروتئین Tudor-SN به وسیله سیستم CRISPR/cas از سلولهای سرطانی سرویکال و کلیه می تواند رشد آنها را کند سازد. این پروتئین در پیشبرد چرخهی سلولی نقش دارد و مقدار آن در سلولهای سرطانی بیشتر از سلولهای طبیعی است. حذف آن موجب بالارفتن microRNAهای موثر بر روی ژنهای درگیر در چرخه سلولی می شود و بدین وسیله چرخه سلولی کند شده و سلولها آرامتر از فاز preparatory خارج می شوند. با توجه به اینکه سلولهای سرطانی دچار اختلال در تنظیم چرخه سلولی هستند این امید وجود دارد که این روش بتواند در درمان سرطان موثر واقع شود.
به طور ساده سرطان به عنوان رشد غیر طبیعی و غیرقابل کنترل سلولها تعریف می شود. محققان موسسه Rochester اخیرا گزارش نمودهاند که توانستهاند رشد سلولهای سرطانی سرویکال، و کلیه را در آزمایشگاه کاهش دهند.
به صورت طبیعی همه سلولها وارد چرخه سلولی می شوند، اما در مورد سلول های سرطانی پدیده تقسیم بدون کنترل و توقف رخ می دهد و این سلولها به بافتهای اطراف حمله می کنند.
مشخص شده است که پروتئینی به نام Tudor-SN که در فاز preparatory (مرحلهای که سلول آماده تقسیم می شود) نقش دارد و مقدار آن در سلول های سرطانی بسیار بیشتر از سلولهای طبیعی است. زمانی که محققان ژن مربوط به این پروتئین را به وسیله سیستم CRISPR/cas در سلولهای سرطانی حذف می کنند، زمان مورد نیاز برای تکثیر بالا می رود. در واقع هدف قرار دادن این پروتئین می تواند رشد سلولهای سرطانی را مهار کند.
در واقع، این پروتئین درکنترل بیان microRNAها موثر است و حذف آن منجر به بالارفتن میزان microRNAهای بسیاری می شود. این پدیده مانند ترمزی برای ژنهای موثر در تقسیم سلولی عمل می کند و در نتیجه خاموشی این ژنها، سلول آرامتر از فاز preparatory خارج می شود.
با توجه به اینکه سلولهای سرطانی دچار اختلال در تنظیم چرخه سلولی هستند این امید وجود دارد که این روش بتواند در درمان سرطان موثر واقع شود.
این پژوهش در می ۲۰۱۷ در مجله Science به چاپ رسیده است.
ترجمه: خدیجه عالیشاه
☑️ لینک خبر
☑️ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑️عضویت در کانال زیست فن