کمبود آزمایشات مورد نیاز برای پیش بینی آینده اکوسیستم

اطلاعات جامعه بشری در مورد تأثیر تغییرات آب و هوایی بر روی اکوسیستم موجود هنوز بسیار ناقص میباشد و بیشتر آزمایشات و پیشبینیهای انجام شده به دلیل مشابه نبودن با شرایط واقعی نامعتبر محسوب میشوند. به همین دلیل، همانگونه که یک گروه از محققان زیستی در نشریه Global Change Biology نشان میدهند، ما هنوز اطلاعات درستی از شکل اکوسیستم در آینده نداریم.
این گروه تحقیقاتی تمامی آزمایشات مربوط به موضوع یاد شده را گردآوری کرده و در حال آمادهسازی معرفی قوانینی برای آزمایشهای آینده میباشد. این نکته که تغییرات اکوسیستم به گونهای نتیجه دخالتهای انسانی است در آینده نیز غیرقابل تغییر خواهد ماند؛ اما بحثهایی راجع به چگونگی و پیامدهای آن میتوان داشت. پروفسوری از دانشگاه Martin Luther میگوید: “برای اینکه بتوانیم پیشبینی کنیم که واکنش پوششهای گیاهی به تغییرات آب و هوایی چه خواهد بود و اینکه اکوسیستم در آینده چه شکلی به خود میگیرد، باید آزمایشهای نزدیک به واقعیت بسیاری در سراسر دنیا انجام دهیم. مطالعه طبیعت بسیار پیچیده است و پوششهای گیاهی تحت تأثیر عوامل بسیاری قرار دارند اما در آزمایشها تنها میتوان بهطور خاص، نقش عوامل آب و هوایی مانند دما را بهصورت جداگانه بررسی کرد.”
محققان در حین جستجو برای آزمایشی که بتوان با استفاده از آن به رابطه بین پوشش گیاهی و عوامل آب و هوایی پی برد، مطالب بسیاری را به چاپ رساندند. یکی از اعضای این گروه تحقیقاتی-دکتر Lotte Korell- میگوید: “در این آزمایشات تغییرات دما و بارندگی و تأثیرات آنها بر روی پوشش گیاهی، مورد بررسی قرار گرفت.”
وی افزود: “ما در ابتدا بسیار شگفتزده شده بودیم که بیشتر تحقیقات بر اساس تغییرات واقعی آب و هوا در ناحیههای مورد نظر نبودهاند و حتی در ادامه متوجه شدیم که در بسیاری از موارد حتی نمیتوان این مطالعات را نزدیک به واقعیت خواند.” طبق گفتههای او، این عدم تطابق بین تغییرات اقلیمی در تجربیات میدانی و پیشبینیهای آب و هوایی برای مناطق مختلف به دلایل متعددی اتفاق افتادهاست. برای مثال بسیاری از آزمایشها برای پاسخدهی به سؤالات بیربط به تغییرات آب و هوایی طراحی شده بوده و یا پیش از به دست آوردن اطلاعات لازم و دقیق درباره شرایط اقلیمی ناحیه موردنظر انجام گرفته بودند. رهبر این گروه تحقیقاتی نیز خاطرنشان کرد: “از نظر علمی هیچ اشتباهی در آزمایشهای یاد شده وجود ندارد؛ آنها تنها قادر به پاسخگویی به سؤالات طرح شده کنونی نمیباشند.”
با توجه به منطقه، مدلهای آب و هوایی فعلی در بارش تا ۲۵ درصد در دما تا ۵ درجه سانتیگراد بالاتر تغییر میکنند. تقریباً همه مطالعات قبلی که این گروه تحقیقاتی زیر نظر داشتند دچار تغییرات بیشتری در زمینه بارش، از ۱۰۰- درصد تا ۳۰۰+ درصد شده بودند؛ اما در مورد دما، آزمایشها پیشبینی آب و هوایی را تنها برای بدترین حالت ممکن در نظر گرفته بودند. Lotte Korell در این مورد میگوید: “به این دلیل است که ما اطلاعات کافی برای پیشبینی آینده اقلیمی و برنامهریزی برای آن را نداریم. اطلاعات بسیار کمی درباره اینکه اکوسیستم چگونه به تغییرات آب و هوایی واکنش نشان میدهد و اینکه چگونه ما میتوانیم این اکوسیستم را در جهت منافع خود مدیریت کنیم وجود دارد. برای مثال نمیدانیم که آیا اکوسیستم بهطور مداوم به تغییرات اقلیمی واکنش نشان میدهد یا اینکه مرزی برای آن وجود دارد و پس از آن شاهد واکنشهای غیرمنتظره از ناحیه مورد نظر خواهیم بود؛ به همین دلیل ما پیشنهاد میکنیم که از یک قانون جهانی برای انجام آزمایشات واقعیتر استفاده شود.” این گروه توانست در آخر ۷۶ تحقیق گوناگون که در هر کدام بارش، دما و یا هر دو تغییر میکردند را ارائه دهد.