پیش بینی trend های جدید شکل گرفته در بیوتکنولوژی (قسمت اول)

بیوتکنولوژی مسیر حساسی را در این چند ساله در کشورهای پیشرو در زمینه بیوتک طی کرده است. رکود در بیشتر کشورهای جهان حاکم است و حجم معاملات شرکتهای بیوتکنولوژی در بازار سهام NASDAQ در سال ۲۰۱۵ نسبت به ۲۰۱۶ ، ۴۴ درصد کاهش داشته و همچنین شاخص S&P 500 در این دوره ۰.۱۵ درصد کاهش یافته است. انتظار می رود همین روند در سال ۲۰۱۷ نیز ادامه داشته باشد. از طرفی حجم سرمایهگذاری در حوزه بیوتکنولوژی بین سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۶ رشد بسیار زیادی به خصوص در زمینه محصولات کشاورزی، داروها و تجهیزات بیوتکنولوژی تجربه کرده است.
این حجم سرمایه گذاری trend(روند) های گوناگونی در بیوتکنولوژی دارد. یکی از این trendها که پیشبینی میشود، اتفاق بیافتد، ترکیب دانشهای فنی و مطالعات تحقیقاتی جدید برای تولید محصولات بیوتکنولوژی جدید است که ناشی از تخصصی و پیچیده تر شدن محصولات بیوتکنولوژی است.
یکی از گرایشهای سیستم های اجرایی بیوتکنولوژی ، در رابطه با تأمینهای مالی متنوع برای رشد و پیشرفت بازیگران جدید این حوزه، Crowd-funding است. Crowd-funding نوعی شبکه سازی برای جذب ایده ها و همکاری با محققان و صاحبان ایدههای مناسب برای خلق محصولات و زمینه های جدید و تخصصیتر بیوتکنولوژی است. به عنوان مثال پروژه Glow-in-the-dark plant در سایت Kickstarter یا پروژه Milk protein from yeast در سایت Indiegogo با این روش انجام گرفتند.
با توجه به اینکه بیوتکنولوژی و حوزههای آن در کشور ما، نسبت به سایر رشته ها عمومیت ندارد و مکانیزم تأمین مالی در زنجیره تولید و حمایت از تحقیقات گسترده و کامل نیست، این روش پتانسیل بسیار زیادی برای اجرایی شدن ارتباط بین محققان و سرمایه گذاران دارد.
نویسنده: حسین گدازی