پیله کرم ابریشم در خدمت بیوتکنولوژی و پزشکی

✅ گروهی از محققان دانشگاه کمبریج به تقلید از شیوهای که کرم Bombyx mori تولید پیله میکند، نسخههای میکروسکوپی پیله ابریشم تولید کردند. این نوع پیله از پوسته جامد و سختی به جنس نانوفیبریل ساخته شده است که مایع داخل را احاطه و از آن محافظت میکند. پیله ابریشم میکروسکوپی را میتوان برای محافظت از مولکولهای حساس دارای مزایای غذایی و دارویی، استفاده کرد. مولکولهایی که در طی نگهداری و یا فرآیند آمادهسازی تجزیه شده و عملکرد و کیفیت خود را از دست میدهند. پیله ابریشم میکروسکوپی، ثبات و طول عمر یک آنتیبادی را افزایش میدهد.
این یک مشکل رایج است که بتوان داروهای حساس را به درستی نگهداری کرد. یکی از آسانترین راهحلها، قرار دادن آنها در کپسول است اما جنس بیشتر کپسولها، پلیمرهای سنتزی است که مشکلاتی را به همراه دارد؛ به همین دلیل استفاده از مواد طبیعی جایگزین پلاستیک مثل ابریشم پیشنهاد میشود. به تقلید از روند طبیعی، دانشمندان کپسول مصنوعی ابریشمی درست کردند. این نوع کپسول مصنوعی ابریشمی میتواند نوع جدیدی از روش و مواد سازگار با محیطزیست را معرفی کند. ابریشم طبیعی در حال حاضر در مواد جراحی استفاده میشود، بنابراین ما میدانیم که برای استفاده انسانی ایمن است؛ اما مهم این است که این رویکرد، باعث تغییر ساختار ماده مورد نظر نمیشود. دانشمندان میکروکپسولهای ابریشمی حامل آنتیبادی را مورد آزمایش قرار دادند. این آنتیبادی بر پروتئین آلفا سینولئین تأثیر میگذارد. آلفا سینولئین شروعکننده فرآیندهایی در مغز است که منجر به بیماری پارکینسون میشود. نتایج، افزایش طول عمر این آنتیبادی را نشان داد.
بنابراین پیله ابریشم میکروسکوپی دامنه و عمر پروتئینها و مولکولهای موجود برای استفاده در داروسازی را گسترش داده و میتواند درمانهای جدید علیه سرطان و یا بیماریهای نوروژنیک مانند آلزایمر و پارکینسون را توسعه دهد.
ترجمه: الهام بیابانگرد
☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑️عضویت در کانال زیست فن