آبزی پروریبیوتکنولوژی کشاورزی

روش جدید پی بردن به منابع پروتئین ماهی سالمون پرورشی و وحشی

| روش جدید پی بردن به منابع پروتئین ماهی سالمون پرورشی و وحشی

✅ بیش از نیمی از تولیدات ماهی و فرآورده های دریایی جهان، از راه آبزی پروری به دست می آید. تقاضای روزافزون و کاهش همزمان ذخایر طبیعی ناشی از صید بی رویه ماهی، موجب رشد چشمگیر صنعت آبزی پروری برای چندین دهه شده است.


? برای کاهش هزینه ها و تأثیر بر ذخایر ماهی وحشی، در آبزی پروری به طور فزاینده ای از رژیم های غذایی مبتنی بر گیاه برای ماهیان گوشت خوار استفاده می کنند. با این حال، دستیابی به روش های نوینی که بتوانند زنجیره های غذایی آبزیان را رصد کنند، متناسب با توسعه سریع و همه جانبه آبزی پروری و فرآورده های آبزیان نبوده است.

? یک گروه بین المللی به رهبری محققان دانشگاه Keil، روش جدید و بسیار دقیقی را برای شناسایی منابع پروتئین در ماهی سالمون با عنوان ردیابی ایزوتوپ پایدار، ابداع کردند. با این روش می توان درباره زیستگاه و تغذیه تک تک ماهیان سالمون به نتایجی دست یافت.

?در سال های اخیر، جیره های تجاری مورد استفاده در آبزی پروری ترکیبی از یک منبع پروتئینی، پودر ماهی و یک منبع منجمد چربی، روغن ماهی و اجزاء دیگری از جمله سویا، حشرات، جلبک ها، گوشت خوک و مخمر بوده است. این تنوع در مواد غذایی، از نظر کاهش هزینه های تولید، مزایایی داشته و تا حدی باعث کاهش فشار بر ذخایر ماهی وحشی شده است. با این حال، تا به امروز روش های جدیدی که می توانند به طور دقیق زنجیره عرضه غذایی در تولید آبزیان را ردیابی کنند شناسایی نشده اند.

? از آنجا که مصرف کنندگان در سراسر جهان شدیدا خواستار در اختیار داشتن اطلاعات مربوط به ایمنی مواد غذایی، میزان اثر پذیری آن در اثر عوامل مختلف و پایداری کیفیت محصول مورد نظرشان هستند، ابداع روش های جدید برای صحت و تشخیص وضعیت کیفی و ردیابی مواد غذایی بسیار ضروری است.

?دکتر یمینگ وانگ Yiming Wang نویسنده اول مقاله از آزمایشگاه لیبنیز دانشگاه کییل تصریح کرد: “روش ما، ایزوتوپ پایدار اسید آمینه، دارای مزایای متعددی نسبت به روش های معمول است. برای اولین بار با این روش، ما توانستیم گونه های مختلف اعم از سالمون پرورش یافته با شرایط ارگانیک، سالمون پرورش یافته با شرایط معمول پرورشی و سالمون وحشی صید شده از زیستگاه های مختلف را با یکدیگر مقایسه و تفکیک کنیم. همچنین با این روش می توانیم سالمون تغذیه شده با اجزاء غذایی جایگزین مانند کنجاله حشرات و جلبک را تفکیک کنیم”.

?روش جدید کمک خواهد کرد تا اطمینان حاصل شود که محصولات پایدار آبزی پروری مطابق با استانداردهایی مانند اتحادیه اروپا و سایر برنامه های صدور گواهینامه تولید می شوند. روش ردیابی ایزوتوپ پایدار از این ظرفیت برخوردار است که از جنبش جدید برای بیشترین مقدار تولید جهان حمایت کند تا این کار موجب ارتقا سلامت مواد غذایی و شفافیت در تولید شود.

?دکتر توماس لارسن Thomas Larsen محقق آزمایشگاه رادیومتری و ایزوتوپ پایدار، می گوید:”روش ما می تواند برای تأیید اعتبارسنجی سایر محصولات غذایی دریایی مورد استفاده قرار گیرد. این یک قدم به سوی ارتقاء فعالیت های آبزی پروری سالم و سازگار با محیط زیست است.”

?ترجمه: رقیه جعفری تراجی

لینک خبر
لینک مقاله
عضویت در زیست فن کشاورزی
عضویت در کانال زیست فن

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن