ژنوم Coffea arabica توالی یابی شد

درحال حاضر تغییرات آب و هوایی، پیشبینی میکنند که تا سال ۲۰۵۰ حدود ۵۰ درصد کشت قهوه افزایش یابد. این افزایش محصول باعث افزایش خطر ابتلا به بیماریها و آفات قهوه میشود؛ اما محققان دانشگاه کالیفرنیا، با توالی یابی ژنوم Coffea arabica گام مهمی را در جهت ایجاد انواع مقاوم قهوه در برابر بیماریهای جدید و سازگار با تغییرات آب و هوایی برداشتهاند.
قهوه یک محصول گرمسیری است و مردم هرروز بیش از ۲.۲۵ میلیارد فنجان از آن را مصرف میکنند. همزمان با تولد صنعت قهوه مخصوص کالیفرنیا، ژنوم Coffea arabica توالی یابی شد. این توالی درنهایت به همه افرادی که درزمینه قهوه فعالیت میکنند، کمک میکند. درواقع از کشاورزان قهوه گرفته که معیشت آنها تحت تأثیر بیماریهای ویرانگری مانند زنگ برگ قهوه است تا پردازندههای قهوه و مصرفکنندگان در سراسر جهان، همگی بهرهمند میشوند.
در سال ۲۰۱۴، محققان ژنوم Coffea canephora را که معمولاً بهعنوان قهوه روبوستا شناخته میشود و برای ساخت مخلوط قهوه و قهوه فوری استفاده میشود، توالی یابی کردند. بااینحال، هیچ توالی ژنومی قابلدسترسی برای C. arabica وجود نداشت. تا اینکه در سال ۲۰۱۷، ژنتیکدان UC Davis ژنوم Coffea arabica را توالی یابی و برای اولین بار آن را برای عموم منتشر کرد. Coffea arabica گونهای است که ۷۰ درصد از تولید قهوه جهانی را شامل میشود. این توالی جدید حاوی اطلاعاتی برای تولید انواع قهوه باکیفیت بالا و مقاوم در برابر بیماری است که میتواند با تغییرات آب و هوایی که در ۳۰ سال آینده تولید قهوه جهانی را تهدید میکنند، سازگار باشد.
محققان UC Davis، مواد ژنتیکی را از بافتهای مختلف و مراحل رشد ۲۳ درخت قهوه Geisha در کوههای اتیوپی جمعآوری کردند. سپس مواد گیاهی از یک درخت “UCG-17 Geisha“ برای توسعه توالی ژنوم C. arabica استفاده شد. درنهایت محققان دریافتند؛ C. Arabica یک هیبرید است که ژنوم آن پیچیده است چراکه مشتق شده از دو گونه C. canephora و C. eugenioides میباشد و برخلاف بسیاری از گیاهان و انسانها که تنها دو مجموعه کروموزومی دارند، دارای چهار مجموعه کروموزومی است.
محققان بر روی شناسایی ژنها و مسیرهای مولکولی مرتبط باکیفیت قهوه، با امید به اینکه درک بهتر از پروفایلهای طعم قهوه Geisha را فراهم کنند، تمرکز خواهند کرد. آنها پیشبینی میکنند که تجزیهوتحلیل عملکرد ژنهای شناساییشده توسط توالی یابی C. arabica منجر به ایجاد انواع جدید قهوه مقاوم در برابر بیماری با عطر و طعم بهبودیافته، شود. درنتیجه گروه Suntory تلاش خود را بهمنظور شناسایی فرمولها و مواد اولیه برای تولید نوشیدنیهای قهوهای که ارزشافزوده بالاتری با تمرکز بر ایمنی و خوشمزگی دارند، ادامه خواهد داد.
عالی بود!
تشکر از حسن انتخاب شما!