ژنی برای تحمل گندم در برابر خشکی و یخزدگی

✅شناسایی ژنهای مرتبط با استرس میتواند به درک مکانیسمهای پاسخ گیاه به شرایط بیرونی کمک کند. در این رابطه، مطالعهای که توسط تیم یونفای یانگ از دانشگاه آدلاید استرالیا انجام شده است، تأثیر ژن TaHDZipI-5 را در گندم مشخص کرده است.
?ژن TaHDZipI-5 در افزایش تحمل گیاه در برابر یخزدگی و خشکسالی، فاکتوری تأثیرگذار است. محققان دریافتهاند که این ژن در دماهای پایین بهشدت تحریک میشود. همچنین با استفاده از این ژن، رشد گلها و دانهها در شرایط عادی افزایشیافته است و این نشان میدهد که TaHDZipI-5 در تنظیم تحمل سرما برای فرایند گلدهی میتواند دخیل باشد.
?به بیان محققین، استفاده بیشازحد از ژن TaHDzipI-5 در گندم نان بهطور قابلتوجهی تحمل در برابر سرما و خشکسالی را در گندم تراریخته افزایش میدهد. بااینحال، ویژگیهای فنوتیپی ناخواسته نیز در تراریختگی وجود دارند که ازجمله آنها میتوان به کاهش اندازه گیاه و زیستتوده، تأخیر در گلدهی و کاهش عملکرد اشاره کرد.
?این ژن میتواند یک ژن نامزد برای مقابله با خشکسالی و یا تحمل بیشتر سرما در گندم باشد. بااینحال، هنوز مطالعات بیشتری نیاز است تا فنوتیپ ناخواسته به وجود آمده از خطرات ناشی از استفاده بیشازحد از آن، به حداقل برسد.
?ترجمه: محمد شجاعیه
#تنش_های_غیر_زنده
☑ لینک خبر
☑ لینک مقاله
☑ عضویت در زیست فن کشاورزی
☑عضویت در کانال زیست فن