ژن اشتها برای شیرینی، مسئول چربی کمتر بدن

✅ محققان سال گذشته یک تغییر ژنتیکی در ژن FGF21 کشف کردند که میتواند یکی از دلایلی باشد مبنی براینکه چرا برخی افراد میل خاصی برای مواد غذایی شیرین دارند. افرادی با این تغییر ژنتیکی بیش از دیگران شیرینی میخورند.
?این که افرادی که شیرینی بیشتری میخورند بایستی چربی کمتری داشته باشند، نوعی تضاد با یافتهها تا به امروز است. با این وجود، ما فقط در حال مطالعهی این تغییر ژنتیکی خاص و تلاش برای یافتن ارتباط آن با سایر قسمتهای بدن هستیم. یکی از محققان این پژوهش میگوید: «این تنها یک قطعه کوچک از پازلی است که ارتباط بین رژیم غذایی، میزان مصرف شیرینی و خطر چاقی و دیابت را توصیف میکند».
?این مطالعه نشان میدهد، همه اثرات مرتبط با این تغییر ژنتیکی مثبت نیستند. این تغییر ژنتیکی بهطور جزیی با فشار خون بالا و چربی بیشتر دور کمر نسبت به باسن- که اصطلاحاً چاقی “سیبی شکل” نامیده میشود- ارتباط دارد.
?محققان اطلاعات سلامت بیش از ۴۵۰،۰۰۰ نفر را مورد مطالعه قرار دادند. این دادهها شامل نمونههای خونی، پرسشنامههای مربوط به رژیم غذایی و اطلاعات ژنتیکی بود. اگرچه تفاوت در مقدار چربی بدن یا سطح فشار خون به این بستگی دارد که آیا فرد دارای این تغییر ژنتیکی است یا خیر، با اینحال، محققان از اطمینان بالای نتایج خود خبر دادند.
?این دانش جدید در مورد افرادی با اشتهای ژنتیکی برای شیرینی، اساساً در ارتباط با توسعه داروها و در تحقیقات آینده حائز اهمیت است. از این رو محققان دانشگاه کوپنهاگن در حال حاضر سعی بر تعیین این مطلب دارند که آیا میتوان FGF21 را با استفاده از دارو هدف قرار داد یا جایگزین کرد تا چاقی و دیابت درمان شود؟
?دکتر Grarup از اعضای مؤسسه Novo Nordisk میگوید: «ژن FGF21 به علت ارتباط با شیرینی، یک هدف بالقوه در درمان چاقی و دیابت است. این تحقیق به ما در فهم مکانیسمهای اساسی این هورمون کمک کرده و اثرات و عوارض جانبی آن را پیشبینی میکند».
?مترجم: مژگان برات زاده
☑عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی