آیا ژن جدید، معماهای سیستم ایمنی ما را حل میکند؟

موسسه CSIRO استرالیا، ژن جدیدی را شناسایی کرده است که در تنظیم پاسخهای ایمنی بدن به عفونت و بیماری، نقش حیاتی بازی میکند. این کشف میتواند منجر به ساخت درمانهای جدیدی برای آنفولانزا، آرتریت و حتی سرطان گردد. این ژن که C6orf106 یا C6 نامیده میشود، تولید پروتئینهایی را که در بیماریهای عفونی، سرطان و دیابت نقش دارند، کنترل میکند. این ژن برای ۵۰۰ میلیون سال موجود بوده، اما پتانسیل آن اکنون شناخته شده است.
پژوهشگر موسسه CSIRO، دکتر کامرون استوارت توضیح داد: «سیستم ایمنیما پروتئینهایی را به نام سیتوکین تولید میکند که سیستم ایمنی را تقویت کرده و برای پیشگیری از تکثیر ویروسها و دیگر عوامل بیماریزا و ایجاد بیماری توسط آنها، مفید است.»
وی افزود: «C6 این فرآیندها را با خاموش کردن تولید سیتوکینهای مشخصی، جهت توقف پاسخ ایمنی فزاینده خارج از کنترل، تنظیم میکند. سیتوکینهایی که توسط C6 تنظیم میشوند، در طیف وسیعی از بیماریها از جمله سرطان، دیابت، و اختلالات التهابی مانند روماتیسم مفصلی، درگیراند.»
این کشف به بالابردن درک ما از سیستم ایمنی کمک میکند و امید است بتواند به دانشمندان امکان کشف درمانهای جدید و هدفمندتری را بدهد.
دکتر ربکا امبروز، پژوهشگر سابق CSIRO توضیح داد: «با وجودی که در سال ۲۰۰۳ برای نخستین بار کل ژنوم انسان توالییابی شد، هنوز هزاران ژن وجود دارند که ما چیز زیادی درباره آنها نمیدانیم.»
وی ادامه داد: «فرض این که C6 بیش از ۵۰۰ میلیون سال وجود داشته، حفظ شده و از ارگانیسمهای ساده به انسانها رسیده، جالب است. اما این اولین بار است که ما درباره ی اهمیت آن بینشی به دست می آوریم.»
دانشمندانی که کارکرد C6 را یافتهاند، اکنون امتیاز نام گذاری آن را بدست آوردهاند، و برای این منظور از جامعه متخصصین درخواست کمک کردهاند.
دکتر استوارت گفت: «نام کنونی این ژن، C6orf106، به جای این که با هرگونه کارکرد خاصی ارتباط داشته باشد، جایگاه ژن را در ژنوم انسان منعکس میکند.»
✳ مترجم: آزاده داودی
✅ لینک خبر