بیوتکنولوژی پزشکیبیوتکنولوژی داروییسرطان

واریانت‌های ژن سرکوب‌کنندۀ تومور و شکستی دوگانه در بیماران مبتلا به لوسمی

 

✅ تغییرات شناسایی‌شدۀ واریانت‌های ژن سرکوب‌کنندۀ تومور در سلول‌های ژرم لاین (سلول‌های زاینده)، افراد را به ویژه کودکان در معرض لوسمی قرار می‌دهد و احتمال سرطان دوم را حدود ۲۵ درصد بالا می‌برد. این موارد نتایج مطالعه‌ای است که دانشمندان بیمارستان تحقیقات کودکان St. Jude انجام داده و در مجله آنکولوژی بالینی به چاپ رسانده‌اند.

?محققان، توالی ژن سرکوب‌کننده تومور TP53 را در ۳،۸۵۸ کودک مبتلا به لوسمی لنفوبلاستی حاد (ALL) و ۲۲ واریانت آن در سلول‌های ژرم لاین در معرض خطر بالا را تشخیص دادند. این واریانت‌ها با کاهش فعالیت ژن همراه بوده و در بیماران مبتلا به ALL، ۵ برابر بیشتر از افراد بدون بیماری است.
۲۶ بیمار در این مطالعه که انواع مختلفی از TP53 را داشتند نیز تقریبا ۴ برابر بیشتر از سایر بیماران ALL احتمال داشت که از بیماری یا عوارض مرتبط با آن جان بدهند.

?جونگ یانگ، متخصص جراحی و یکی از اعضای وابسته به گروه علوم انسانی و اداره انکولوژی گروه سنت جود می‌گوید: «این واریانت‌های سلول‌های ژرم لاین، یک شکست دوگانه برای بیماران هستند. چرا که نه تنها خطر ابتلا به سرطان خون در آن‌ها بسیار بیشتر است، بلکه احتمال سرطان دوم در آن‌ها را نیز بیشتر می‌کند.»
به گفته یانگ ارتباط میان بیماری‌های با خطر بالا و سرطان‌ دوم بسیار مهم است. به همین سبب است که محققان سنت جود در حال بررسی نحوۀ کمک به بیماران و خانواده‌ها در مدیریت خطر هستند. او اضافه می‌کند: «این بیماران باید از بعضی از درمان‌های ALL اجتناب کنند تا خطر ابتلا به سرطان دیگر کاهش یابد. من معتقدم که این یافته ممکن است درمان و پیگیری برای این بیماران پر خطر را تغییر دهد.»

?شایع‌ترین سرطان دوران کودکی ALL نام دارد که در اغلب موارد، علت دقیق آن ناشناخته است. این مطالعه نشان می‌دهد که واریانت‌های TP53 با خطر بالا حدود ۰.۷ درصد موارد را تشکیل می‌دهند. بیماران در این مطالعه شامل بخشی از جمعیت ایالات‌متحده هستند. آن‌ها در آزمایشات بالینی گروه آنکولوژی کودکان، یک تعاونی پژوهشی بالینی ثبت نام کردند.

?ترجمه: آزاده داودی

لینک خبر
لینک مقاله
عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
عضویت در کانال زیست فن

واریانت‌های ژن سرکوب‌کنندۀ تومور و شکستی دوگانه در بیماران مبتلا به لوسمی – اخبار زیست فناوری

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن