کارآزمایی بالینیCAR-T cell به کمک مزوتلین

| کارآزمایی بالینیCAR-T cell به کمک مزوتلین
✅ استفاده از CAR-T cell در درمان تومورهای جامد همواره موضوعی بحثبرانگیز بودهاست. این بار یک تیم تحقیقاتی مزوتلین را به عنوان مارکر سرطانی انتخاب کردهاند.
✳ مزوتلین یک پروتئین ۴۰ کیلو دالتونی است که به مقدار کم در سطح سلولهای نرمال مزوتلیوم موجود در پرده صفاق، غشای اطراف قلب و ریه، بیان میشود. بیان این مارکر سطحی در سرطانهایی چون سرطان تخمدان، پانکراس و مزوتلیوما به شدت افزایش مییابد، لذا مارکر مناسبی برای هدف گیری است. به خصوص سرطان پانکراس که هدف اصلی درمان میباشد؛ از جمله سرطانهای بسیار خطرناکی است که ۹۱ درصد افراد مبتلا تا حداکثر ۵ سال پس از تشخیص از دنیا میروند.
✳ از این رو این تیم تحقیقاتی که از سرآمدان و بنیانگذاران CAR-T cell درمانی هستند به همراه مؤسسه ملی سرطان آمریکا، کارآزمایی بالینی CAR-T cell را برای اثبات کارایی و ایمنی آن در درمان سرطانهای متاستاتیک بیانکنندهی مزوتلین آغاز کردهاند. بیمارانی با سرطانهای مزوتلیوما، دهانه رحم، تخمدان، پانکراس و ریه میتوانند برای شرکت در این کارآزمایی اقدام کنند.
✳ این بیماران قبل از دریافت گلبولهای سفید مهندسیشدهی خود، ابتدا توسط fludarabine, cyliphosphamide و aldesleukin تمامی گلبولهای سفید معمول خود را از دست میدهند تا از این طریق از مداخلهی آنها در عملکرد CAR T cell ها جلوگیری شود.
✳ نتایج اولیه مطالعات بیانگر امنیت و مؤثربودن این شیوه از درمان است و پیشبینی میشود که ۱۳۶ بیمار در این کارآزمایی شرکت کنند.
? مترجم: یاسمن اسعدی
☑ لینک خبر
☑ لینک مقاله
☑ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑ عضویت در کانال زیست فن