به کارگیری اقتصاد زیستی جهت تقویت کشاورزی

✅نخستین برنامه توسعه اقتصادی زیستی با هدف ترویج سرمایه گذاری خصوصی در زمینههای مرتبط با تجارت بیوتکنولوژی و ایجاد ارزش افزوده برای محصولات کشاورزی، قرار است به زودی جهت تصویب در کنگره مطرح شود.
طبق گفته Kobsak Phutrakul- مسئول دفتر نخست وزیر- ، در حال حاضر سازمانهای مرتبط در حال بررسی پیشنهادات ارائه شده توسط بخش خصوصی در آخرین جلسه کمیته راهبردی Pracha Rat به ریاست معاون نخست وزیر(Somkid Jatusripitak) در تاریخ ۱۵ دسامبر میباشند.
?به گفته Kobsak، انتظار میرود که برنامه توسعه اقتصاد زیستی در اواخر سال آینده به کنگره ارائه شود.
اقتصاد مبتنی بر زیست شناسی یا اقتصاد زیستی به همه فعالیتهای اقتصادی ناشی از فعالیتهای علمی و تحقیقاتی متمرکز بر بیوتکنولوژی اشاره دارد. بیست و سه سازمان شامل سازمانهای دولتی، بخش خصوصی، دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی، در اوایل سال جاری تفاهم نامهای را برای توسعه بخشهای اقتصاد زیستی امضا کردند.
?اقتصاد زیستی شامل پنج بخش انرژی زیستی، بیوشیمی، مواد غذایی، خوراک حیوانات و محصولات پزشکی بیولوژیکی میباشد. توسعه اول بر روی نشاسته تاپیوکا و نیشکر، که امروزه به عنوان مواد خام برای بسیاری از صنایع مانند اتانول، بیوپلاستیک، غذا، انرژی زیستی و محصولات دارویی بیولوژیکی استفاده می شود، متمرکز خواهد شد.
آقای Kobsak گفته است که یکی از پیشنهادهای بخش خصوصی ایجاد یک(SEZ) برای اقتصاد زیستی است که احتمالا در مراکز نیشکرNakhon Sawan و Khon Kaen احداث خواهد شد. وی افزود کمیته راهبردی Pracha Rat موافقت کرده است که دولت باید منطقه ویژه اقتصاد زیستی را برای افزایش ارزش محصولات کشاورزی توسعه دهد.
?انتظار میرود سرمایه گذاری بخش خصوصی در برنامه ده ساله توسعه اقتصاد زیستی ۴۰۰ میلیارد بات(حدود ۱۳میلیارد دلار) شود که میزان ۳۰۰ میلیارد برای مزارع نیشکر و ۱۰۰ میلیارد برای تاپیوکا اختصاص یابد.
?طبق اظهارات Kobsak، بخش خصوصی پیشنهاداتی مبنی بر اصلاح قوانین و مقررات دولتی موجود که به عنوان موانعی برای سرمایه گذاری تلقی می شود، ارائه نموده است.
?خانم sara Vongkusolkit- رئیس کمیته Pracha Rat- در زمینه توسعه کشاورزی هوشمند گفته است که طرح توسعه، پس از تایید توسط کنگره، سرمایه گذاریهای خصوصی بیشتری را در زمینه مواد غذایی و آرایشی کاربردی انجام خواهد داد.
?تحلیل:
?کشوری مانند تایلند با توجه به شرایط اقلیمی مناسب جهت کشاورزی و وجود مزارع فراوان نیشکر و تاپیوکا، تنها به این موقعیت اکتفا نکرده است بلکه جهت رونق بخشی، اشتغال زایی و تولید محصولاتی با اررش افزوده فراوان، اقدام به راه اندازی چندین کارخانه و تاسیساتی جهت توسعه اقتصاد زیستی خود نموده است و هزینه بسیار بالایی در این خصوص در نظر گرفته اند.
?کشوری مانند ایران با توجه به تنوع و پراکندگی محصولات (به طور کلی) میتواند راهکارهای فراوان دیگری در خصوص توسعه اقتصاد زیستی خود به کار گیرد و با اتکا به توانمندی های داخلی جهت توسعه دانش فنی و عملیاتی بیوتکنولوژی این مهم را تحقق بخشد.
?ترجمه و تحلیل: جواد طغیانی
☑لینک عکس
☑ لینک خبر
☑ عضویت در زیست فن میکروبی صنعتی محیط زیست
☑عضویت در کانال زیست فن