یک کامپیوتر فوق سریع که براساس DNA ساخته شده: محاسبه و رشد همزمان!

تیمی از محققان در دانشگاه منچستر امکان توسعهی یک ماشین تورینگ غیرقطعی (NUTM) را تشریح کردهاند.
در علم کامپیوتر ماشین تورینگ یک ماشین انتزاعی است که قابلیت انجام هر الگوریتم ممکنی را دارد. کامپیوترهای دیجیتال مدرن تجسمی فیزیکی از چنین ماشینی هستند. ماشینهای تورینگ غیرقطعی به لحاظ تئوریک بسیار سریعتر از ماشینهای تورینگ کلاسیک و کوانتومی هستند.
کامپیوترهای حاضر تعداد محدودی از محاسبات را میتوانند انجام دهند چون از تعداد محدودی تراشه تشکیل شدهاند. پس ابزاری که بتواند خودش را تکثیر کند، حداقل به لحاظ تئوری میتواند محاسبات بیشتری را با دقت بیشتر انجام دهد. همینطور، DNA به عنوان یک مولکول بسیار پایدار گزینه بسیار مناسبی برای ذخیره و پردازش اطلاعات است.
به عنوان مثال، کامپیوترهای امروزی اگر در طی حل یک مسئله به یک دوراهی بر بخورند، باید یکی را انتخاب کنند. ولی یک NUTM که بر DNA بنا شده است میتواند هر دو راه را به طور همزمان پیش برود و بنابراین سریعتر به جواب برسد. کامپیوترهای کوانتومی هم قادر به حل مسئله از دو مسیر هستند ولی صرفاً زمانی میتوانند این کار را انجام دهند که مسئله دارای تقارن خاصی باشد، عاملی که کاربرد سیستم را کاهش میدهد.
دانشمندان معتقدند یکی از بزرگترین چالشها در طراحی چنین کامپیوتری کنترل نویزهاست که رویکردهایی از جمله تکنولوژی کریسپر میتواند کمک بزرگی به رفع این مشکل و ویرایش و بهبود چنین سیستمی بکند.
ترجمه : کسری طباطبایی