ارائه ایمونوتراپی با کانژوگههای آنتیبیوتیک-آنتیبادی

یک داروی مولکولی کوچک که متشکل از یک آنتیبیوتیک و یک اپیتوپ آنتیژنیک است میتواند بهعنوان یک ترکیب بسیار نیرومند عمل کند. آنتیبیوتیک بهطور مستقیم باکتریهای گرم منفی را از بین میبرد و اپیتوپ آنتیژنیک یک پاسخ ایمنی هدفمند را القا میکند. برهمکنش این دو فاکتور با همدیگر یک ذره کشنده را تشکیل میدهد که میتواند سویههای مقاوم به آنتیبیوتیک سودوموناس ائروژینوزا، عامل ایجاد پنومونی و سپسیس، و اشرشیاکلی، عامل مسمومیتهای غذایی و عفونت دستگاه ادرای، را از بین ببرد.
دانشمندان دانشگاه لیهای چندین کانژوگه آنتیبیوتیک-آنتیژن امیدبخش را تولید کردهاند. در این روش، سطح باکتریهای گرم مثبت با اپیتوپهای آنتیژنیک برچسبگذاری میشوند. اپیتوپ یا شاخص آنتیژنیک بخشی از یک ماده خارجی است که توسط سیستم ایمنی شناخته شدهاست. بهدنبال آن، دانشمندان از این روش بهوسیله سرهمبندی کانژوگههای آنتیبیوتیک-آنتیژن بر علیه باکتریهای گرم منفی استفاده کردند. آنتیبیوتیک مورد استفاده در این ترکیبات پلیمیکسین PMB) B) است که بهطور طبیعی به سطح پاتوژنهای گرم منفی متصل میشود. کانژوگهها دارای اپیتوپهای آنتیژنیک نیز هستند که آنتیبادیها را بهخدمت میگیرند و بهطور بالقوه مولکولهای سیستم ایمنی را در مبارزه با عفونت باکتریایی بازسازی میکنند.
نتایج این مطالعه در مجله Cell Chemical Biology منتشر شدهاست. ایده این مطالعه گسترش استفاده از ایمونوتراپی است که تاکنون برای از بین بردن سلولهای سرطانی مورد استفاده قرار گرفتهاست. در واقع، این مقاله توضیح میدهد که چگونه ایمونوتراپی میتواند باکتریها هدف قرار دهد. این نوع ایمونوتراپی را میتوان ایمونوتراپی باکتریایی یا ایمونوبیوتیک نامید.
بنابر گفته نویسنده مقاله: «نتایج ما نشان دهنده مرگ مشخص باکتریها توسط عوامل موجود در بدن میزبان در حضور سرم انسانی است. این عوامل با استفاده از سیستم ایمنی بدن میتوانند یک راهکار قوی برای ماهیت ضد میکروبی ارائه دهند.» کانژوگههای آنتیژن-BMP بهخوبی از آنتیبادیهای موجود در سرم انسان استفاده کردند. آنها همچنین میتوانند از سیستم ایمنی بدن برای از بین بردن باکتریهای بیماریزا و خطرناک بهره ببرند.
Marcos Pires، نویسنده ارشد این مقاله، افزود: «ما برای هدف قرار دادن این باکتریها از یک کلاس آنتیبیوتیک قدیمی بهنام کولیستین استفاده کردیم. کولیستین جزو آخرین گزینههای درمانی است که پس از قرار گیری در سطح باکتری، آن را نابود میکند. ما کولیستین را با یک عامل جاذب آنتیبادی در سطح باکتریها تغییر دادیم و ترکیباتی را ایجاد کردیم که علاوه بر کشتن مستقیم باکتریها باعث القا پاسخهای ایمنی لازم میشوند.
این دانشمندان برای درک چگونگی نفوذ آنتیبیوتیکها در غشای باکتری و هدفگیری آنها از روشهای بیوفیزیک محاسباتی استفاده کردند. آنها افزودند: «اثابت کردیم که طول فاصلهگذار نقش مهمی را در هاپتنهای موجود در سطح سلول باکتریایی بازی میکند. با این حال، این نتایج بهصورت تجربی و از طریق شبیهسازیهای دینامیک مولکولی نیز مورد تایید قرار گرفتهبود.»
Pires ادامه داد: «ما چگونگی تسهیل یا مهار فعالیت سیستم ایمنی بدن توسط ترکیبات سطحی باکتریها را در طول مرحله بهینهسازی مدلسازی کردیم و قصد داریم مطالعات in vivo خود را بر روی حیوانات پیچیده بهمنظور تعیین شایستگی این کلاس مولکولی در مبارزه با عفونتها گسترش دهیم. علاوه بر این، ما بررسی خواهیم کرد که چگونه استراتژی ما میتواند برای هدایت پیوند هپاتنهای خارجی سطح سلولهای باکتریایی با هدف کنترل بهتر بر سطوح آنتیبادی مورد استفاده قرار بگیرد.»
☑ لینک خبر
☑ لینک مقاله