کاهش آلرژی کودک با مصرف پروبیوتیکها و روغن ماهی در دوران بارداری

✅ نتایج حاصل از یک آنالیز اطلاعاتی از یکونیم میلیون مادر نشان داد که دریافت برخی مکملها در طول بارداری ممکن است کودکان را در آینده از آلرژی محفوظ نگه دارد. در حالیکه پرهیز از خوردن آجیل به نظر میرسد هیچ اثری نداشته باشد.
?به گفته Boyle از کالج امپریال لندن، مطالعه ما نشان میدهد که مکملهای پروبیوتیک و روغن ماهی ممکن است خطر پیشرفت آلرژی در کودک را کاهش دهد. این یافتهها بایستی در زمانیکه دستورالعملها برای زنان باردار بهروز میشوند مورد توجه قرار گیرد. تجزیه و تحلیل تیم وی نشان داد دریافت روزانه یک عدد کپسول روغن ماهی از هفته بیستم بارداری تا ۳ الی ۴ ماه اول شیردهی احتمال ابتلا به آلرژی به تخم مرغ در کودک را تا ۳۰ درصد کاهش میدهد، همچنین خطر اگزما نیز در کودکانی که مادران آنها بین هفتههای ۳۶ و ۳۸ بارداری مکمل پروبیوتیک مصرف کرده بودند تا ۲۲ درصد پایینتر بود.
?نظریهای درمورد آلرژیهای رو به افزایش در کشورهای غربی وجود دارد و این است که ما امروزه در معرض انواع کمتری از میکروبهای مختلف هستیم. پروبیوتیکها حاوی باکتریهای زنده هستند بنابراین دریافت آنها در طول بارداری یا شیردهی به سیستم ایمنی کودک کمک میکند.
?مطالعات قبلی نشان دادهاند که اسیدهای چرب امگا ۳ که در روغن ماهی یافت شدهاند ممکن است به کاهش فعالیت سیستمهای ایمنی بیش از حد فعال کمک کرده و خطر آلرژی را کاهش دهند. اما بر طبق توصیههای سرویس بهداشت ملی انگلستان( NHS ) زنان باردار نباید هر مکملی حاوی ویتامین A از جمله روغن کبد ماهی را دریافت کنند. NHS توصیه میکند زنان باردار بهجای دریافت مکملهای روغن ماهی خود ماهی را مصرف کنند چرا که حاوی مواد مغذی و سودمند بسیاری است. البته به زنان باردار در مورد خوردن بیش از حد ماهی تن یا روغن ماهی هشدار داده میشود. اما با اینحال ماهیهای غیر چرب هنوز هم منبع خوب امگا ۳ هستند.
?در این مطالعه هیچ مدرکی مبنی براینکه اجتناب از غذاهای آلرژیک مانند آجیل، محصولات لبنی یا تخم مرغ در دوران بارداری اثر محافظتی بر روی کودکان دارند، یافت نشد.
?مترجم: مژگان برات زاده
☑عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی