آفات و بیماری هابیوتکنولوژی کشاورزی

کاهش عجیب جمعیت حشرات در 30 سال گذشته

✅در پژوهش جالب و درازمدتی که توسط دانشمندان بر روی جمعیت حشرات در مناطق مختلف کشور آلمان انجام شده، مشخص گردیده که جمعیت این حشرات به شکلی عجیب و فارغ از دلایل آب و هوایی و مواردی از این قبیل، دچار کاهش چشمگیری شده است.


?بر‌اساس مطالعه منتشرشده، ۷۵ درصد از کل جمعیت حشرات پرنده در مناطق حفاظت‌شده، در طول ۲۷ سال اخیر کاهش یافته‌اند.

?حشرات با گرده‌افشانی ۸۰ درصد از گیاهان وحشی و فراهم کردن منبع غذایی برای ۶۰ درصد از پرندگان، نقش حیاتی در عملکرد اکوسیستم دارند.

?به گفته کسپر هالمن و همکارانش از دانشگاه Radboud هلند، تحقیقات قبلی یک الگوی کلی با روند نزولی در میزان تنوع و فراوانی حشرات نشان داده‌اند اما تمرکز بر روی تحقیقات مربوط به گونه‌های خاص یا گروه‌های تاکسونومیکی، نسبت به تحقیقاتی که بر روی کنترل کردن کل جمعیت حشرات در یک دوره زمانی بلندمدت انجام ‌شده، بیشتر بوده ‌است.

?برای درک بهتر اندازه و علل اساسی کاهش حشرات، هالمن و همکارانش با استفاده از تله‌های Malaise کل حشرات پرنده را در طول بیش از ۲۷ سال در ۶۳ منطقه حفاظت‌شده طبیعی در آلمان، اندازه‌گیری کردند.

?آن‌ها دریافتند که میانگین جمعیت حشرات پرنده ۷۶ درصد (بیش از ۸۲ درصد در نیمه تابستان) تنها طی مدت ۲۷ سال در این اماکن کاهش یافته است. نتایج آن‌ها تاییدکننده کاهشی است که اخیرا در گونه‌های آسیب‌پذیر مانند پروانه‌ها، زنبورهای وحشی و شب‌پره‌ها گزارش شده است، اما کاهش شدید کل جمعیت حشرات پرنده را نیز بیان می‌کند و نشان می‌دهد که تلفات زیادی در طول دهه‌های اخیر به کل جامعه حشرات پرنده وارد شده است.

?محققین دریافته‌اند که این کاهش چشم‌گیر، فارغ از نوع زیستگاه، امری کاملاً مشهود است و تغییرات آب و هوایی، نوع کاربری اراضی و ویژگی‌های زیستگاه، قادر به توضیح این کاهش سراسری نیستند.

?محققین فوق اعتقاد دارند که عوامل زیادی باید در این مسئله دخیل باشند و تحقیقات بعدی باید حیطه کلی از متغیرهای کشاورزی و آب و هوایی را که می‌توانند به‌طور بالقوه بر روی جمعیت حشرات تأثیر بگذارند، در بر بگیرند.

?این پژوهشگران همچنین به تحقیقات بیشتر بر روی علل این کاهش، گستره جغرافیایی آن و چگونگی تأثیر بالقوه آن بر اکوسیستم، اصرار دارند.

#اکولوژی

?ترجمه: مریم باورساد

☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن کشاورزی
☑️عضویت در کانال زیست فن

کاهش عجیب جمعیت حشرات در ۳۰ سال گذشته – اخبار زیست فناوری

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن