آلزایمرایمنی درمانی

کاهش پروتئین‌های مخرب آلزایمر با واکسن DNA

دانشمندان یک واکسن DNA در موش بررسی کردند که می‌تواند تجمع هر دو پروتئین سمی مرتبط با آلزایمر، پروتئین تاو و آمیلوئید بتا در مغز را کاهش دهد. آن‌ها امیدوارند به زودی مطالعات کلینیکی را بر روی این واکسن انجام دهند.


دکتر Rosenberg می‌گوید: “این مطالعه حاصل یه دهه کار پژوهشی است که نتایج آن، به طور مکرر نشان داده است این واکسن می‌تواند به طور ایمن و موثری در مدل‌های حیوانی، عامل ایجاد آلزایمر را مورد هدف قرار دهد.”

پیش از این در بررسی دیگری مشاهده شده بود که آنتی‌بادی‌ها به طور چشم‌گیری، تولید آمیلوئید بتا را در مغز کاهش می‌دهند. دکتر Rosenberg و همکارانش نیز به دنبال یافتن یک روش ایمن بودند که بتواند آنتی‌بادی‌ها را در بدن ایجاد کند. اما واکسن‌هایی که تاکنون تهیه شده بودند پس از تزریق بیماران در برخی از آن‌ها التهاب مغزی ایجاد می‌کردند.

ایده دکتر Rosenberg این بود که DNA کدکننده قطعات آمیلوئید بتا را به جای ماهیچه، در پوست تزریق کنند؛ زیرا آن‌ها به دنبال ایجاد نوع دیگری از پاسخ ایمنی در بدن بودند. سلول‌های پوست پس از تزریق واکسن، آمیلوئید بتا ۴۲ را تولید می‌کنند و بدن در پاسخ به آن شروع به تولید آنتی بادی می‌کند. از این طریق تولید آمیلوئید بتا و پروتئین تاو را کاهش می‌دهد.

در آخرین بررسی که بر روی موش انجام شده است نشان داده‌اند این واکسن باعث کاهش تولید آمیلوئید بتا به میزان ۴۰ درصد و پروتئین تاو به میزان ۵۰ درصد می‌شود و هیچ عارضه ایمنی نیز به دنبال ندارد. به این ترتیب شروع بیماری آلزایمر را حتی تا پنج سال می‌توان به تعویق انداخت که برای خانواده‌ها و بیماران بسیار کمک کننده است. بیماری آلزایمر با تخریب پیشرونده نورون‌های مغز همراه است. حدود ۵.۷ ملیون نفر در آمریکا به این بیماری مبتلا هستند و پیش بینی می‌شود این رقم تا سال ۲۰۵۰ دو برابر شود.

هرچند دانشمندان در حال بررسی آنتی‌بادی‌ها و روش‌های دیگری برای درمان این بیماری هستند اما تاکنون درمان موثری برای این بیماری وجود نداشته‌است تا بتوانند پروتئین تاو و آمیلوئید بتا را مورد هدف قرار دهد. یکی از روش‌هایی که هنوز در حال بررسی کلینیکی است روش تولید آنتی‌بادی‌ها در آزمایشگاه و سپس تزریق آن به بدن است. به این روش ایمنی کردن غیرفعال می‌گویند.

دکتر Rosenberg می‌گوید: “اگر به کمک ایمنی کردن فعال، اجازه دهیم تا بدن، آنتی‌بادی‌ها را بسازد روش درمان موثرتری خواهد بود. در این روش هم واکسن در دسترس‌تر خواهد بود و هم درمان ارزان قیمت‌تر خواهد بود. همچنین بدن در مقایسه با روش ایمنی کردن غیرفعال، آنتی‌بادی‌های متنوع‌تری تولید خواهد کرد.

یافته‌های حاصل از این مطالعه روش جدیدی را برای درمان بیماری‌ آلزایمر ارائه می‌دهد که قادر خواهد بود پروتئین تاو را قبل از آن که تغییر شکل پیدا کند در شکل طبیعی خود ثابت کند.

لینک خبر
لینک مقاله

۱/۵ - (۱ امتیاز)
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن