افزایش ارزش غذاییکریسپر

کریسپر ابزاری برای کاهش دور ریز بیش از اندازه مواد غذایی

علی‌رغم مرگ تعداد زیادی از مردم جهان به علت گرسنگی و سوء تغذیه، متأسفانه میزان زیادی از مواد غذایی دور ریخته می‌شوند. این دور ریز، زنجیره تأمین مواد غذایی را متحمل هزینه‌های سنگین میلیارد دلاری می‌کند. تکنولوژی اصلاح ژنتیکی مانند کریسپر می‌تواند ابزاری برای کاهش چند میلیاردی انقضا و دور ریز مواد غذایی باشد.


با وجود اینکه آمارها از تعداد بالای گرسنگان در جهان خبر می‌دهند، سالیانه هزارن تن از مواد غذایی دور ریخته می‌شوند. در فقط آمریکا میزان دور ریز مواد غذایی 40 درصد است. در کشورهای غربی علت دو ریختن مواد غذایی تنها به این دلیل است که برای مصرف کننده جذابیت ندارد. غذاها به سادگی منقضی می‌شوند زیرا از لحاظ ظاهری جذابیت ندارند. ضایعات مواد غذایی در کشورهای در حال توسعه نیز بیشتر است. شیوه‌های کشاورزی شامل استفاده نامناسب از آفت‌کش‌ها، عدم کنترل دما در انبار و حمل و نقل ناکارآمد از جمله علل ایجاد این ضایعات هستند. اما دور ریز بعد از فروش و هنگامی اتفاق می‌افتد که مواد غذایی به هر دلیلی از مصرف مشتری خارج شود. برخی تحقیقات نشان دادند در امریکا سالانه 165 میلیارد دلار مواد غذایی هدر می‌رود زیرا تعریف درستی از دور ریز وجود ندارد. بنابراین تعریف درست این مفهوم به تصمیم‌گیری‌های کلان کمک خواهد کرد.

یک شرکت تحقیقاتی دو نسل از سیب‌زمینی‌های اصلاح شده با استفاده از فناوری CRISPR-Cas9 تولید کرد. در این رقم‌ها بیان ژن‌هایی که باعث ایجاد رنگ قهوه‌ای در سیب‌زمینی‌ می‌شوند مسدود شد. این شرکت قصد دارد با استفاده از این تکنولوژی جدید میوه‌ها و سبزیجاتی تولید کند که عمر طولانی‌تری داشته باشند. اگر تلاش آن‌ها موفقیت آمیز باشد، می‌توان از خراب شدن درصد زیادی از میوه‌ها یا سبزیجات جلوگیری کرد. هر ساله مصرف کنندگان حدود 400 میلیون پوند سیب زمینی قهوه‌ای و خراب را دور می‌ریزند. اگر این دور ریز را برای همه مواد غذایی در نظر بگیریم این حجم بسیار قابل ملاحظه است. مجله National Geographic در سال 2014، به نقل از سازمان کشاورزی و غذا بین المللی (FAO) بیان کرد سالانه یک سوم مواد غذایی تولید شده در سراسر جهان در طول زنجیره تولید، توزیع و فروش از بین می‌رود.

اگر گروه تحقیقاتی Simplot و رقبای آن، در تلاش‌های خود برای استفاده از تکنیک‌های جدیدتر از جمله کریسپر موفق شوند، حتما می‌توانند طول عمر غذاهای فاسد شدنی را افزایش دهند. انتظار می‌رود گروه‌های مخالف با تکنولوژی GMO که با استفاده از تکنیک‌های مهندسی ژنتیک برای جلوگیری از فساد غذا مخالف هستند و استفاده از این تکنیک‌ها را هدررفت وقت و سرمایه می‌دانند نیز به بررسی‌های بیشتر در این زمینه بپردازند.

✅ لینک خبر

نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن