کریسپر میتواند ویروس HIV را در جانوران زنده از بین ببرد

کریسپر میتواند ویروس HIV را در جانوران زنده از بین ببرد
✅عفونتهای ناشی از HIV به سختی قابل درمان هستند، علت آن به توانایی ذاتی این ویروس در پنهان شدن و خفته ماندن در طولانی مدت بازمیگردد.
اما نتایج یک پژوهش جدید نشان میدهد که ژنوم HIV قابل بیرون کشیده شدن از سلول زنده جانوری است و بدین طریق میتوان عفونت حاصل از آن را از بین برد. پژوهشگران این مطالعه را بر روی سه مدل جانوری انجام دادهاند که یکی از آنها مدل موشی است که سلولهای ایمنی انسانی به آن پیوند زده شده است. دو مدل دیگر سلول موشی با عفونت حاد ویروسی و سلول موشی پیوند زده شده با سلول ایمنی انسانی است که دچار عفونت مزمن یا خفته شده است.
این اولین مطالعهای است که اثبات میکند با کمک تکنولوژی ویرایش ژنوم CRISPR/Cas9 میتوان جلوی تکثیر HIV را گرفت و ویروس را از سلول جانوری آلوده شده حذف کرد. پژوهشگران نشان دادهاند که در این سلولها بیان RNA توسط ژنهای ویروسی ۶۰ تا ۹۵ درصد کاهش یافته است.
محققان در هر سه مدل یک وکتور نوترکیب مبتنی بر Adeno-associated virus (AAV) برای رساندن سیستم کریسپر- کس ۹ استفاده کردهاند. به علاوه، دانشمندان این سیستم ویرایش ژنوم را طوری مهندسی کردهاند که بتواند چهار RNA راهنما حمل کند که همگی برای خارج کردن DNAی HIV از ژنوم سلول میزبان طراحی شدهاند.
همچنین برای تعیین میزان موفقیت این استراتژی، میزان RNAی HIV اندازهگیری شده و از یک سیستم جدید و بسیار هوشمندانه برای تصویربرداری زنده به کمک زیستتابی (Bioluminescence) استفاده شده است که کمک میکند تکثیر ویروس در سلولهای آلوده شدهی بدن و همچنین مخزنهایی که ویروس در آن خفته شده شناسایی شود.
ترجمه: کسری طباطبایی
☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑️عضویت در کانال زیست فن