کریسپر در چه کشورهایی و به چه منظور مورد بررسی و استفاده قرار گرفته است؟

✅ دانشمندان فرانسوی و بریتانیایی، ۵۲ مقاله را در مورد کاربرد کریسپر در تولید محصولات کشاورزی که از سال ۲۰۱۴ تا اواسط سال ۲۰۱۷ در مجلات مشابه منتشر شده بودند، بازبینی کردهاند و کاربرد این فناوری را در ویرایش ژنوم گیاهان بررسی نمودهاند. نتایج این بازبینی در مجله Emerging Topics in Life Sciences منتشر شده است.
?این نتایج حاکی از آن هستند که ۱۵ محصول کشاورزی بهطورکلی در ارتباط با کاربرد کریسپر بررسی شدهاند. برنج محصولی بوده که بیشتر از سایر محصولات بررسی شده و بعد از آن تنباکو، آرابیدوپسیس و ذرت بیشترین بررسیها را به خود اختصاص دادهاند.
?به گفته این محققین، بیشترین کاربرد کریسپر برای بهبود عملکرد محصولات کشاورزی، بهعلاوه بهبود ارزش غذایی و مقاومت آنها در برابر تنشهای زیستی و غیرزیستی بوده است.
?دانشمندان، همچنین دو تدبیر اصلی به کار گرفته شده را در ارتباط با مقاومت گیاه در برابر بیماریهای ویروسی مشاهده کردهاند. این دو تدبیر عبارت بودند از: یکپارچگی توالی رمزگذاری کریسپر در ژنوم گیاه میزبان که ژنوم ویروس را هنگام ورود به گیاه هدف قرار میدهد و تغییراتی در آن ایجاد میکند تا یک سیستم ایمنی مشابه کریسپر در ژنوم میزبان ایجاد کند و دیگری، القای یک جهش هدفمند بهواسطه کریسپر در ژنوم گیاه میزبان که ویژگیهای بهبودیافته مقاومت در برابر ویروسها را به وجود میآورد.
?بر اساس نتایج این پژوهش جامع، کشورهایی که بیشترین مطالعات را درباره کاربرد کریسپر داشتهاند به ترتیب عبارت بودند از: چین با ۲۲ مقاله (۴۲ درصد) و ایالاتمتحده با ۱۰ مقاله (۱۹ درصد).
?اروپا که در این مقاله، متشکل از بریتانیا، سوئد، فرانسه، مجارستان، آلمان، اتریش و بلژیک بوده است، ۹ مقاله (۱۷ درصد) درباره کاربرد کریسپر منتشر کرده است.
?همچنین کشورهای دیگری که در این زمینه مقاله منتشر کردهاند شامل: عربستان سعودی ( ۵ مقاله)، ترکیه (۵ مقاله)، کره جنوبی (۵ مقاله)، فیلیپین (۵ مقاله)، هند (۵ مقاله) و ژاپن (۴ مقاله) بودهاند.
#مهندسی_ژنتیک
?ترجمه: زهرا حردانی
☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن کشاورزی
☑️عضویت در کانال زیست فن