کشت برنج چینی جدید در آب دریا!

✅ دانشمندان چینی چندین نوع برنج پرورش دادهاند که میتوانند در آب دریا کشت شوند. این یافته میتواند غذای کافی برای ۲۰۰ میلیون نفر را تأمین کند.
?محققین دههها در تلاش بودهاند تا بتوانند بذر را در آب شور کشت کنند اما تنها در همین اواخر بوده که موفق به پرورش گونههایی شدند که بتوان از آنها استفاده تجاری کرد.
?برنج موردنظر در زمینی نزدیک به شهر ساحلی ژینگدائو در کنار دریای زرد در استان شرقی شاندونگ چین پرورش یافته است. بدین منظور ۲۰۰ نوع بذر مختلف در این زمین کاشته شد تا مشخص شود که کدامیک از آنها رشد بهتری در آب شور خواهد داشت. در این پژوهش، آب دریا به داخل زمینها پمپ میشد و بعد از رقیق شدن، توسط کانالهای انتقال آب به شالیزارها منتقل میشد.
دانشمندان انتظار برداشت ۴.۵ تن برنج در هر هکتار را داشتند اما میزان محصول تولیدی از انتظارات آنها فراتر رفت و در یک مورد تا ۹.۳ تن در هکتار رسید.
?لیو شیپینگ استاد کشاورزی در دانشگاه یانگژو که در این پروژه مشارکت داشته، به نشریه شین هوا گفته: «نتایج آزمایش ما بسیار فراتر از حد انتظار بوده است.»
?در چین یک میلیون کیلومتر مربع از زمینهایی وجود دارد که گیاهان به خاطر میزان نمک بالا، در آنها رشد نمیکنند. دانشمندان امیدوارند که با عرضه این برنج جدید بتوان از بعضی از این مناطق بهمنظور اجرای طرحهای کشت برنج بهره جست. حتی اگر بتوان در یکدهم این نواحی هم برنج کاشت، میتوان با افزایش میزان تولید برنج چین تا ۲۰ درصد، ۵۰ میلیون تن غذا تولید کرد که برای سیر کردن ۲۰۰ میلیون نفر کافی است.
?نمونه جدید برنج توسط تیمی به سرپرستی یوآن لانگ پینگ ۸۷ ساله تولید شده است که چند دهه از عمرش را صرف اصلاح برنج برای رشد در شرایط مختلف کرده است. دولت چین از سال ۱۹۷۰ تاکنون در مورد کشف راهی برای کاشتن برنج در این زمینهای شور تحقیق کرده است.
?آقای یوآن در همین رابطه میگوید: «اگر کشاورزی اکنون سعی نکند که برخی نمونههای برنج مقاوم به شوری را بکارد، برداشت در هر هکتار احتمالا از ۱۵۰۰ کیلوگرم بالاتر نخواهد بود. این میزان برداشت محصول اصلا بهصرفه نیست و به زحمتش نمیارزد. اگر ما بتوانیم بازده محصول را دو برابر کنیم، کشاورزان برای کشت برنج انگیزه بیشتری خواهند داشت.»
?ترجمه: مریم باورساد
#تنش_های_غیر_زنده
☑️ لینک خبر
☑️ عضویت در زیستفن کشاورزی
☑️عضویت در کانال زیست فن