بیوتکنولوژی پزشکیبیوتکنولوژی داروییپروتئومیکسژنومیکس

کشف جهش ژنتیکی عامل اگزما

✅ افراد مبتلا به اگزما کاملاً با شرایط رنجش آور آن آشنا هستند. درماتیت‌های آتوپیک که معمولاً بانام اگزما شناخته می‌شوند شامل خارش، قرمزی و ترک‌خوردگی در پوست است. یک نوع بیماری التهابی است که از هر ۵ کودک یک نفر با آن درگیر است و حتی تا زمان بزرگ‌سالی نیز ادامه می‌یابد.

? کرم‌های کورتیکواستروئیدی معمول و دیگر داروها می‌توانند موجب بهبود علائم مزمن و یا شدید شوند اما تشدید‌کننده برخی از عوارض جانبی نیز می‌توانند باشند.

? محققین برای یافتن روش‌های جدید درمانی به دنبال بررسی راه‌های ژنتیکی رفتند.محققین برای بررسی اثر جهش‎های ژنی در افزایش خطر اگزما نمونه‌های خونی ۶۰۰ فرد را برای ۳۰۰۰۰ ژن بررسی کردند. در پایان نتایج را با ۵ میلیون جهش ژنتیکی معمول (پلی‌مورفیسم‌های تک نوکلئوتید-SNPs) مقایسه کردند.

? بعد از بررسی این مجموعه داده‌ی گسترده، محققین فعالیت ژن VSTM1 که کد کننده پروتئین SIRL-1 است و وابستگی شدیدی به یک SNP خاص دارد را مورد بررسی قرار دادند. مشخص شد که مقادیر کم‌تر SIRL-1 بر روی گروهی از سلول‌های ایمنی به نام منوسیت، خطر ابتلا به آتوپیک درماتیت را به میزان ۳۰ درصد افزایش می‌دهد.

? مولکول‌های SIRL-1 موجود بر سطح منوسیت‌ها و دیگر سلول‌های ایمنی هستند و وظیفه این مولکول‌ها تنظیم دفاع علیه تهاجم پاتوژن‌ها است. در حال حاضر هیچ مولکول یا لیگاندی در بدن به طور طبیعی به SIRL-1 اتصال ندارد، اما یافتن چنین مولکولی می‌تواند مداخله‌ای در جهت ایجاد اگزما باشد. حضور چنین ترکیبی در کرم‌ها و پمادها در کم کردن خارش‌ها و علائم ناشی از اگزما بدون شک مؤثر خواهد بود.

?ترجمه: زمزم جوادی

☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑️عضویت در کانال زیست فن

کشف جهش ژنتیکی عامل اگزما – اخبار زیست فناوری

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن