بیوتکنولوژی دارویی

کشف داروی جدید برای هیپرکالمی

هیپرکالمی یکی از شرایط پاتولوژیکی جدی است که مشخصه مهم آن افزایش سطح پتاسیم در خون است. در بیماران مبتلا به اختلال مزمن کلیه (CKD) و هم‌چنین افرادی که داروهای قلبی نظیر RAAS(داروهای مهارکننده سیستم رنین-آنییوتانسین-آلدسترون) مصرف می‌کنند، ریسک بروز هیپرکالمی در آن‌ها افزایش می‌یابد. LOKELMA دارویی اختصاصی برای هیپرکالمی است که باعث کاهش پتاسیم و از راه دهان تجویز می‌شود.


بنابر اطلاعات به‌دست آمده از یکی از آزمون‌های بالینی، شروع اثر این دارو حدود یک‌ساعت و متوسط زمان لازم برای طبیعی شدن میزان پتاسیم خون حدود ۲/۲ ساعت می‌باشد. میزان پتاسیم حدود ۹۲ درصد بیماران در عرض ۴۸ ساعت به سطوح طبیعی خود رسید.

این دارو نمی‌تواند گزینه مناسبی برای شرایط اورژانسی هیپرکالمی باشد. LOKELMA در کاهش سطح پتاسیم خون در بیماران مبتلا به CKD، نارسایی قلبی، دیابت و مصرف‌کنندگان دسته دارویی RAAS موثر بوده‌است. شایع‌ترین عارضه این دارو، اِدم با درجه خفیف تا متوسط در ۶ درصد جمعیت مطالعه شده گزارش شده‌است. LOKELMA به دلیل شروع اثر طولانی نمی‌تواند در درمان‌های اورژانسی هیپرکالمی های شدید مورد استفاده قرار گیرد.

از مصرف این دارو در بیماران دچار یبوست شدید، انسداد روده‌ای و اختلالات حرکات روده‌ای پس از جراحی باید پرهیز شود. تجویز این دارو در این بیماران هنوز موردمطالعه قرار نگرفته است بنابراین ممکن است شرایط سیستم گوارشی، وضعیت این بیماران را وخیم‌تر کند.

هر۵ گرم از این دارو محتوی ۴۰۰میلی‌گرم سدیم است. در آزمون بالینی این دارو، ادم با درجه خفیف تا متوسط در بیمارانی بوجود آمده است که روزانه ۱۵گرم از این دارو را مصرف می‌کردند. بنابراین نشانه‌های ادم خصوصاً در بیمارانی که محدودیت مصرف سدیم دارند و یا در شرایط فزونی مایعات بدن به‌دنبال بیماری‌هایی نظیر نارسایی‌های قلبی و کلیوی هستند، باید به‌طور جدی صورت گیرد. این بیماران می‌بایست میزان سدیم رژیم خود را در حد کنترل‌شده‌ای حفظ کنند و یا در صورت نیاز از دیورتیک‌ها می‌توان برای حفظ سطوح الکترولیت‌ها در آن‌ها سود برد.

LOKELMA به‌طور موقتی سبب افزایش PH معده می‌شود. به‌طورکلی، داروهای وابسته به PH که از طریق دهان تجویز می‌شوند می‌بایست ۲ ساعت قبل و یا ۲ ساعت پس از مصرف LOKELMA مصرف شوند. این فاصله زمانی برای داروهای غیروابسته به PH ضرورتی نخواهدداشت.

لینک‌خبر
عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
عضویت در کانال زیست فن

Rate this post
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن