کشف راز بوی بد میوه «قهوه سودانی» در کد ژنتیکی آن

?#رصد_لحظهای?
✅یک تیم سنگاپوری، توالی کامل ژنتیکی میوه معروف بدبویی به نام «قهوه سودانی» با نام علمی Durio zibethinus را مشخص نموده و برخی از ژنها و فرایندهایی را که به آن، عطری تند (مخلوط پیاز و گوگرد را تصور کنید) در کنار مزهای خوب را میدهد، کشف کردهاند.
?این محققین، ژنهای مرتبط با گوگرد را که بیشتر در میوه فعال هستند تا ساقه، یافتهاند و اشاره نمودهاند که قهوه سودانی دارای ژنهای مرتبط با گوگرد بیشتری نسبت به گونههای نزدیک به خود است.
?به بیان این محققین، کد ژنتیکی شناختهشده میتواند بهعنوان یک منبع مهم برای صنعت قهوه سودانی در نظر گرفته شود. این ژنوم مرجع با کیفیت بالا، از ساقه میوه قهوه سودانی با استفاده از توالییابی DNA تک ملکولی و تکنیک داربست ژنوم، جمعآوری شده است.
?در این تحقیق که نتایج آن در نشریه بینالمللی Nature Genetics منتشر شده، آنالیزهای مقایسهای با دیگر گیاهان مرتبط مانند کاکائو و پنبه، یک مضاعف شدن کلی را در ژنوم اولیه قهوه سودانی نشان داده که به نظر میرسد با پنبه مشترک باشد.
?پژوهشگران فوق، همچنین بیان ژن در حین رسیدن میوه را آنالیز نموده و سطوح بالاتر از فعالیت ژنهای متابولیسم گوگرد در میوه نسبت به دیگر اندامهای گیاه را کشف کردهاند. بر اساس گفته این دانشمندان، در قهوه سودانی، نسخههای بیشتری از ژنهای درگیر در بیوسنتز ترکیب گوگرد سبک و فرّار را نسبت به گونههای نزدیک آن میتوان یافت و این موضوع را میتوان عامل گسترش تکاملی بوی نامطبوع میوه دانست.
?ازآنجا که گونهها و رقمهای مختلف قهوه سودانی، مزهها و درجات بوی متفاوتی دارند، توالی ژنوم و آنالیز ژنهای متابولیسم گوگرد، میتواند درک بهتری از علت بوی بد میوه فراهم کرده و منابع مهمی را برای صنعت قهوه سودانی فراهم آورد.
?ترجمه و بازنویسی: محمدرضا دلفیه
☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن کشاورزی
☑️عضویت در کانال زیست فن