کشف مکانیسم سلولی ابتلا به بیماری های خودایمنی

کشف مکانیسم سلولی ابتلا به بیماری های خودایمنی
✅ گروهی از محققان iMM Lisboa (Instituto de Medicina Molecular ) تحت نظر Luís Graça توانستند مکانیسم سلولی را کشف کنند که زمینه ابتلا به بیماری های خود ایمنی را ایجاد می کند.
سیستم ایمنی مسئول مقابله با عفونت های تهدیدکننده بدن است. هرچند دفاع ناکافی و ناکارا میتواند منجر به ایجاد آسیبهای خاص شود و به خود ایمنی بیانجامد.
بر اساس نتایج بهدستآمده این فرضیه مطرح شد که احتمالاً در بین سلولهای سیستم ایمنی تقسیم وظایف قابلتوجهی وجود دارد: گروهی از سلول ها به تولید آنتیبادی کمک می کنند (سلولهای T فولیکولار کمکی) و سلول هایی وجود دارند که تولید آنتی بادی علیه بافت های خودی را متوقف می کنند (سلولهای T فولیکولار تنظیمی). این گروه تحقیقاتی با استفاده از روش های تجربی توانستند هدفهای مولکولی را شناسایی کنند که به تولید آنتی بادی در هر دو گروه سلولهای تنظیمی و کمکی منجر میشوند.
تولید آنتی بادی یک فاکتور کلیدی در ایجاد بسیاری از بیماری های خود ایمنی مانند لوپوس و آرتروز است. در این صورت شناسایی سلولهای خاصی که تولید آنتی بادی و عملکرد سیستم ایمنی را تنظیم می کنند؛ میتواند منجر به تولید انواع جدید روش های درمانی و تشخیصی مانند تولید واکسنهای جدید شود. جزئیات بیشتر این مطالعه که در Nature Communications به چاپ رسیده است.
ترجمه: خدیجه عالیشاه
☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑️عضویت در کانال زیست فن