کشف مکانیسم ژنتیکی برای افزایش عملکرد محصولات غلهای

✅یک تیم پژوهشی از «مرکز علوم گیاهی دونالد دنفورت» و به سرپرستی آندریا ایولند توانسته یک مکانیسم ژنتیکی را شناسایی کند که قادر است بازده محصولات غلهای را افزایش دهد. این مطالعه روی یک نوع علف به نام گاورس سبز (Setaria viridis) انجام شده که با محصولات غلهای و زیست سوختی مهمی مثل بلال، ذرت خوشهای، چمن ترکه (switchgrass) و نیشکر، خویشاوندی نزدیکی دارد.
?دانشمندان در این تحقیق یک جایگاه ژنی (لوکوس) را درگیاه گاورس سبز مشخص کردند که روند رشد شاخههای عقیم به نام «بریستل» را که در بعضی گونههای علفی که بذر تولید میکنند و گل میدهند وجود دارند، کنترل میکند.
?محققین فوق، متوجه شدند که این بریستلها بعدها به سنبلچههایی تبدیل میشوند که بذر و گل میدهند. این تبدیلها بهوسیله دستهای از هورمونها به اسم براسینواستروئیدها (BRs) کنترل و تعیین میشوند که وظیفه مدیریت تعداد زیادی از فعالیتهای مربوط به رشد، نمو و ایمنی گیاه را بر عهده دارند.
? این مطالعه همچنین نشان داده که ایجاد اختلال در سنتز BR میتواند باعث شود که هر سنبله چمن بهجای یک گل که معمولا بهطور طبیعی ایجاد میشود، دو گل بدهد.
ایولند در این خصوص میگوید: « کشف فنوتیپ های وابسته به BR دو راه بالقوه جدید را برای افزایش محصول دانه گونه گندمیان، در اختیار ما میگذارد.»
#افزایش_محصول
?ترجمه: محمد شجاعیه
☑ لینک خبر
☑ لینک مقاله
☑ عضویت در زیست فن کشاورزی
☑عضویت در کانال زیست فن