کشف میکروبهایی که برای زندهماندن، فقط هوا میخواهند!

✅ دانشمندان دانشگاه UNSW سیدنی کشف کردهاند که میکروبهای قطب جنوب توانایی خاصی در استخراج هیدروژن، مونوکسیدکربن و دی اکسیدکربن از هوا برای زنده ماندن در شرایط دشوار محیطی دارند و این یافته، تابهحال ناشناخته بوده است.
?چنین یافتهای میتواند برای جستجوی حیات در دیگر سیارات کاربرد داشته باشد و حتی این احتمال را به وجود میآورد که میکروبهای فرازمینی هم ممکن است با استفاده از مقادیر ناچیز گازهای اتمسفری در شرایط محیطی مرگبار فضا، زنده بمانند.
?پروفسور بلیندا فراری، محقق ارشد این مطالعه و دانشیار دانشگاه UNSW، در این خصوص میگوید: «قطب جنوب یکی از مرگبارترین محیطهای زندگی روی زمین است. بااینحال، این بیابانهای سرد، خشک و تاریک، به طرز عجیبی محل زندگی انواع مختلفی از جوامع میکروبی هستند».
?به گفته این محقق، سؤال اصلی این است که بفهمیم میکروبها چگونه میتوانند درجایی زنده بمانند که آب کم است، خاک آن حاوی مقادیر بسیار پایینی از کربن ارگانیک است و علاوه بر اینها در طول زمستان قطبی، ظرفیت بسیار کمی برای تولید انرژی از طریق فتوسنتز وجود دارد.
?او میافزاید: «ما متوجه شدیم که میکروبهای قطب جنوب مکانیسمهایی را توسعه دادهاند تا بتوانند بهجای خاک، آب و نور خورشید، از هوا استفاده کنند و بیشتر انرژی و کربن موردنیاز خود را با استفاده از مقادیر ناچیز گازهای اتمسفری در هوا، مثل هیدروژن و مونوکسیدکربن، برطرف کنند».
?نمونههای خاک موردنیاز برای این تحقیق، از دو منطقه ساحلی فاقد یخ در نواحی شرقی قطب جنوب جمعآوری شد. هر دو ناحیه، بیابانهای قطبی بکری هستند که هیچ نوع گیاه آوندی در آنها وجود ندارد. محققین DNA میکروبی موجود در سطح خاک هر دو منطقه را بررسی کردند و توانستند ژنوم ۲۳ میکروب که آنجا زندگی میکردند را نوسازی کنند که شامل برخی از اولین ژنومهای دو گروه از باکتریها به نامهای WPS-2 و AD3 بود که تاکنون کشف نشده بودند.
?آنها دریافتند گونههای غالب این میکروبها دارای ژنهایی هستند که آنها را به جذب گازهای هیدروژن و مونوکسیدکربن متمایل میکنند و به آنها اجازه میدهند که گازهای کممقدار هوا را به صورتی جذب کنند که نیاز آنها به انرژی را برطرف کند.
?به بیان پروفسور فراری که نتایج تحقیق او و همکارانش را نشریه معتبر Nature منتشر نموده، این کشف جدید درباره امکان وجود حیات در محیطهای مرگبار و فاقد مواد غذایی کافی مانند قطب جنوب، دانشمندان را بهاحتمال وجود حیات در سیارات فرازمینی نیز امیدوار میکند.
?ترجمه و بازنویسی: محمدرضا دلفیه
☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن میکروبی صنعتی محیط زیست
☑️عضویت در کانال زیست فن