آلزایمربیوتکنولوژی پزشکیژنومیکس

کشف ژن‌های جدید آلزایمر

تیم تحقیقاتی دانشگاه ادینبرگ، سه ژن جدید که احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر را بالا می‌برند، کشف کردند. نتایج این تحقیق به محققان کمک می‌کند که مکانیسم بیماری آلزایمر را بهتر درک کنند.


برای کشف عوامل ژنتیکی بیماری‌هایی مانند آلزایمر، دانشمندان توالی DNA افراد مبتلا را با افراد سالم مقایسه می‌کنند. با بررسی دقیق داده‌های گروه بزرگی از افراد، می‌توان تغییرات ژنتیکی شایع افراد مبتلا به آلزایمر را تشخیص داد. تا کنون حدود ۳۰ ژن مرتبط با بیماری آلزایمر کشف شده است.

هرچه تعداد افراد مورد بررسی بیش‌تر شود، نتایج دقیق‌تر می‌شود و با قطعیت بیش‌تری ژن‌های مسئول در بیماری شناسایی می‌شود. پایگاه داده UK Biobank دارای اطلاعات ژنتیکی و دارویی صدها هزار داوطلب می‌باشد. ولی تعداد کمی از آنها مبتلا به آلزایمر می‌باشند و این تعداد نتایج قابل اطمینانی به دست نمی‌دهد. محققان برای افزایش گستره تحقیق، از اطلاعات افرادی که والدین آنها مبتلا به آلزایمر بودند نیز استفاده کردند. بسیاری از این افراد بسیار جوان بودند و هنوز مبتلا به آلزایمر نشده بودند.

به طور میانگین، ۵۰% از ژن‌های فرزندان با هر کدام از والدین‌شان مشترک است. داشتن یک والد مبتلا به آلزایمر لزوماً نشان‌دهنده‌ی خطر بالای ابتلا به بیماری برای فرد نمی‌باشد. ولی دانشمندان با ترکیب اطلاعات بیش از ۳۰۰ هزار نفر که والدین آن‌ها مبتلا هستند، توانستند اطلاعات ژنتیکی مرتبط با بیماری را به‌دست آورند.

سپس نتایج حاصل از این تحقیق را با نتایج تحقیق قبلی که اطلاعات ژنتیکی ۷۰ هزار فرد سالم و بیمار را دربر داشت، ترکیب کردند و سه ژن را که ممکن است در بیماری آلزایمر دخیل باشند، شناسایی نمودند.

طبق گفته دکتر ماریونی، این نتایج می‌تواند به درک بهتر مکانیسم بیماری آلزایمر کمک کند. ولی عوامل ژنتیکی تنها بخشی از عوامل مؤثر در بیماری می‌باشند و سبک زندگی افراد اثر زیادی بر روند ابتلا و پیشرفت بیماری دارد. ترکیب عوامل ژنتیکی و سبک‌ زندگی می‌تواند به تولید داروهای دقیق‌تری برای بیماری آلزایمر منجر شود. در حال حاضر دارویی برای توقف یا آهسته کردن روند آلزایمر وجود ندارد ولی محققان امید دارند این تحقیق و تحقیقات آینده امکان تولید دارو برای این بیماری شایع را فراهم کنند.

❇ مترجم: آرمین سلیمانی نیا

لینک خبر
لینک مقاله
عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
عضویت در کانال زیست فن

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن